FUDBALSKA-LOPTAEl Hadari mora da poštuje odluku o suspenziji

 

Švajcarski federalni sud odbacio je danas žalbu egipatskog golmana Esama El Hadarija, koji će ipak morati da poštuje odluku o četvoromesečnoj suspenziji, jer je raskinuo ugovor sa bivšim klubom Al Alijem i prešao u Sion.

Švajcarski sud je odbacio El Hadarijeve argumente, nakon što je golman izgubio prethodne presude u sporovima pred panelom Svetske fudbalske federacije (Fifa) i Suda za sportsku arbitražu (CAS).

Povezana vest:  Luis Enrike: Gvardiola je najbolji, ali nije imao sreće

El Hadari (37) je tvrdio da će suspenzija negativno uticati na njegovu karijeru i da od mesečne plate u Zamaleku ne može da plati svom bivšem klubu Al Aliju kompenzaciju od 565.000 evra, koliko je odredio CAS.

On je prekršio pravila Fife o transferima tako što je 2008. godine, tokom polusezone napustio svoj klub Al Ali i otišao u švajcarski Sion. Fifa je zbog toga kaznila Sion jednogodišnjom zabranom dovođenja igrača.

Povezana vest:  Savet Evrope predlaže novo glasanje za domaćina SP 2022?

El Hadari je prošle nedelje na utakmici protiv Nigera (0:1), u kvalifikacijama za Kup Afričkih nacija, odigrao 123. utakmicu za Egipat. On će zbog suspenzije propustiti prijateljsku utakmicu protiv Australije u Kairu, 17. novembra, a u tim bi mogao da se vrati za meč protiv Južne Afrike u Johanesburgu, 26. marta u kvalifikacijama za Kup Afričkih nacija.

Povezana vest:  Rumenige: Bajern nije u trci za Mesija