uefa_logo copyUEFA: Odluka disciplinske komisije 29. a ne 28. oktobra

 

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) doneće odluku povodom prekida utakmice fudbalskih reprezentacija Srbije i Italije u petak 29. oktobra, a ne u četvrtak 28. oktobra, saopštila je danas ta organizacija italijanskoj agenciji Ansi. UEFA je takođe demantovala da će organizovati, uoči tog sastanka, susrete delegacija Srbije i Italije, kao što su nagoveštavali italijanski mediji.

Povezana vest:  Šalke ubedljiv u Kajzerslauternu

Kako prenosi Ansa, UEFA je negirala i da se predsednik organizacije Mišel Platini danas na svečanosti povodom otvaranja novog sedišta tog tela, takođe u Nionu, u Švajcarskoj, sastao s delegacijom Fudbalskog saveza Srbije.

-Organizovali smo svečanost zatvorenu za medije. Razne zvanice moći će, naravno, da razgovaraju među sobom, ali nema nikakvih zvaničnih poseta – navela je UEFA.

Povezana vest:  Švajcarska i Kipar zamenili domaćinstva u kvalifikacijama

-Nismo organizovali nikakav sastanak pre odluke disciplinske komisije – rekao je toj agenciji portparol UEFA, negirajući navode italijanskih medija o sastanku predstavnika saveza Srbije i Italije uz prisustvo delegata UEFE 25. oktobra.

Utakmica Italija-Srbija u Đenovi prekinuta je 12. oktobra posle samo šest minuta. Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije će na sastanku 29. oktobra odlučivati o mogućim kaznama za fudbalske saveza Srbije i Italije.

Povezana vest:  Dvojica navijača teže povređeni na 149. večitom derbiju