Veliko finale regionalnih info dana “Životnih šampiona”, projekta Razvojnog centra za mlade, koji se realizuju uz podršku UEFA fondacije za decu i Erasmus+ programa Evropske unije, biće održan u Beogradu, u utorak 25. aprila u 17.30 časova. Domaćin malim fudbalerima koji će učestvovati na kampu, njihovim roditeljima i trenerima, biće RFK Grafičar u Medija centru FK Crvena zvezda.

Više od 400 mališana, roditelja i trenera prisustvovalo je info danima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, još jednom dokazujući da je fudbal jedna od najznačajnijih karika koja spaja. Info dani realizovani su u sklopu koncepta „Stvaramo životne šampione“. Pokazali su da region visoko vrednuje saradnju, povezivanje, fer-plej i toleranciju, razvoj ekološke svesti, neformalno učenje, sve ono čemu projekat teži, pomerajući težište sa stvaranja vrhunskog sportiste na stvaranje vrhunskih ljudi kroz sport.

Povezana vest:  Bekenbauer za objavljivanje izveštaja o korupciji

Karavan kroz region bio je prilika i za jačanje devojčica u sportu i kroz sport, koje su takođe prisustvovale okupljanjima, što je uvertira za proširenje procesa kroz stvaranje životnih šampionki.

– Cilj info dana je da zainteresovanu javnost informišemo o aktivnostima za naredni period. Šaljemo jedinstvenu poruku da mališani, treneri, roditelji i uprave žele da sarađuju, i da celom edukativno-sportskom procesu pristupaju otvorenog srca. To je velika pobeda za region i sve nas, koji smo deo koncepta “Životni šampioni”. Info dani su nam kao jedan od prioriteta za nastavak rada na temi nametnuli osnaživanje devojčica i mladih žena u sportu i kroz sport. Zato ćemo se aktivno posvetiti stvaranju nove linije koncepta “Životne šampionke“ – izjavila je Aleksandra Knežević, koordinatorka projekta.

Povezana vest:  Arsenal pobedio Lester golom Velbeka u nadoknadi vremena

Domaćini dosadašnjih info dana bili su fudbalski prvoligaši – FK Željezničar iz Sarajeva i FK Sloga iz Doboja, HNK Gorica iz Velike Gorice, ŽFK Borec iz Velesa i FK Breznica iz Pljevalja, uz punu podršku partnera iz “Akademije Pandev” i “DEKI5 kampa”, proslavljenih reprezentativaca Gorana Pandeva, odnosno Dejana Stankovića.

Foto: Razvojni centar za mlade

Povezana vest:  Siguran korak Borusije iz Dortmunda