euroleague_basketball_logoEVROLIGA

Himki dočekuje Prokom u A grupi

 

U sutrašnjim utakmicama prvog kola košarkaške Evrolige nema izrazitog derbija, a pažnju navijača beogradskog Partizana posebno će privući meč A grupe u kome se sastaju ruski Himki i poljski Prokom.

U istoj grupi nalazi se i šampion Srbije, koji će u četvrtak na premijeri u novoj evroligaškoj sezoni gostovati u Kaunasu litvanskom Žalgirisu, kao i veliki favoriti španska Kaha Laboral i izraleski Makabi Tel Aviv.

Himki se kontinentalne elite domogao u kvalifikacijama, a ambicozna urpava ruskog kluba sigurno se neće zadovoljiti pukim učešćem. Ambicije polako rastu i najboljem poljskom klubu Prokomu, koji iz sezone u sezonu postaje sve neugodniji protivnik.

Povezana vest:  FIFA: Disciplinski postupak protiv Kosova i Hrvatske

Prošle sezone tim iz Sopota igrao je u četvrtfinalu, a u nove takmičarske izazove Prokom kreće dodatno ojačan u letnjem prelaznom roku, pa „crno-belima“ sigurno neće biti lako da se izbore za porlazak u drugu fazu takmičenja.

U B grupi italijanska Roma je veliki favorit na domaćem terenu protiv po kvalitetu skromnog nemačkog Bamberga.

U ovoj grupi glavni favoriti za osvajanje prvog mesta su grčki Olimpijakos i španski Real iz Mardida, koji su sinoć u Atini imali čast da otvore novu sezonu u Evroligi, a slavili su „crveno-beli“. Osim njih, tu su još i španska Unikaha i belgijska Šarloa.

Povezana vest:  Zenit šampion Rusije, Tošić rešio derbi

Veoma zanimljiv okršaj igra se u Istanbulu gde će, u okviru C grupe, najpopularniji turski klub Fenerbahče dočekati litvanski Lijetvos Ritas.

Najviše šansi za prolazak u Top 16 daju se braniocu trofeja Barseloni i italijanskom Monpetaskiju iz Sijene, koji godinama uspeva da se održi u samom vrhu evropske klupske košarke. Ostala dva učesnika su hrvatska Cibona franucski Šole.

Povezana vest:  UEFA FUTSAL EURO 2016, Kovačević: Lavovski smo se borili, idemo na bronzanu medalju

Takmičenje u D grupi otvoriće u Ljubljani slovenačka Olimpija i turski Efes Pilsen. U izuzetno jakoj grupi nalaze se još ruski CSKA, grčki Panatinaikos, španska Valensija i italijanski Armani.