alexander_freiLIGA ŠAMPIONA GRUPA E

Roma razočarala, Bajern slavio posle dva autogola

 

Fudbaleri Rome neočekivano su večeras na svom terenu izgubili od Bazela sa 1:3, u trećem kolu Grupe E Lige šampiona, u kojoj je i Bajern u Minhenu savladao Kluž sa 3:2. Aleksander Fraj je u 12. minutu postigao prvi gol za Bazel, ali je u 21. Marko Borijelo vratio nadu rimskom timu kada je izbio sam pred golmana Švajcaraca Franka Konstancu i lobovao ga.

Povezana vest:  Venger još dve godine na klupi Arsenala

Novi šok za Rimljane usledio je u 44. minutu kada je Samjuel Inkom prošao pored Jona Arnea Risea i Bazelu doneo novo vođstvo. Konačan rezultat postavio je rezervista Kabral u 90. minutu.

Bazel se tako izjednačio sa Romom i Klužom na tri osvojena boda, dok je Bajern na sigurnom prvom mestu sa maksimalnim učinkom od devet bodova.

Povezana vest:  ZVEZDA – OFK BEOGRAD, Kaluđerović: Opet iste greške!

Početak meča Bajerna sa Klužom nije nagoveštavao takav rasplet, pošto je Kadu na centaršut Roberta de Zerbija u 28. minutu doveo Rumune u vođstvo od 1:0. Četiri minuta kasnije, međutim, Kadu je postigao autogol kojim je posle šuta Tonija Krosa rezultat izjednačen na 1:1.

Šest minuta potom Bajern je i preokrenuo rezultat, i to posle novog autogola Rumuna. Ovaj put šutirao je Holger Badštuber, a lopta je pogodila Kristijana Panina i završila u mreži Kluža.

Povezana vest:  Portugalski Mediji: Marković potpisuje petogodišnji ugovor sa Benfikom

Mario Gomes je u 77. minutu postigao i treći gol za Bajern, a Žuan Kulio je u 86. uspeo samo da ublaži poraz Kluža.