kleo_bra_vs_parLIGA ŠAMPIONA, GRUPA H

Novi poraz Partizana, Arsenal ubedljiv

 

Fudbaleri Arsenala pobedili su večeras u Londonu Šahtjor sa 5:1 i osamili se na liderskoj poziciji na tabeli Grupe H Lige šampiona, dok je beogradski Partizan na začelju posle poraza na gostovanju Bragi od 0:2.

Partizan je u Bragi doživeo treći poraz na isto toliko utakmica u Ligi šampiona. Prvo je Lima iz slobodnog udarca sa oko 30 metara u 35. minutu doveo Portugalce u vođstvo od 1:0, a potom je Mateus u 90. postigao i drugi gol za Bragu. Braga je sa tri večeras osvojena boda izbila na treće mesto, koje obezbeđuje nastavak takmičenja na evropskoj sceni i na proleće, ali u Ligi Evropa.

Povezana vest:  Ivanović i Matić u idelnom timu Premijer lige

Šahtjor je drugi sa šest bodova, dok je Arsenal na čelu tabele sa maksimalnim učinkom – devet bodova iz tri utakmice. Ulogu favorita u Grupi H „tobdžije“ su apsolutno opravdale u susretu sa Šahtjorom.

Poveli su golom Aleksa Songa posle kornera u 19. minutu. Song je bio asistent kod drugog gola Arsenala koji je u 42. minutu postigao Samir Nasri. Kapiten Sesk Fabregas je sa penala u 60. minutu povisio na 3:0, da bi Džek Vilšer u 66. posle razmene pasova sa Tomašom Rosickim postigao i četvrti gol za Arsenal.

Povezana vest:  Jovetić ne žuri sa novim ugovorom u Fiorentini

Maruane Šamak je nastavio seriju pogotkom u 69. minutu, da bi Eduardo u 82. postigao utešni gol za Šahtjor.

Partizan će u sledećem kolu 3. novembra u Beogradu biti domaćin

Bragi, dok će Šahtjor u Donjecku ugostiti Arsenal.