FK_Partizan_logoLIGA „B“ TIMOVA, 6. kolo

Nova pobeda Partizana

 

Partizan – BSK Borča 3:0 (0:0)

Teren na Zemunelu

Početak – 18.00h

Gledalaca: 200.

Sudija: Karadžić Milan – Beograd

Pomoćnici: Karanović Darko i Bogićević Dragan – Beograd

Strelci: Antelj u 49’, Brašanac u 55’ i Đoković u 58’

 

PARTIZAN: Živković (Tomić 62’), Pilica, Kizito, Ostojić (Antelj 46’), Stanković, Ranđelović (Popara 60’), Nastasić, Davidov (Aškovski 46’), Brašanac, Đoković (Aksentijević 60’), Bogunović (Lukić 62’).

BSK Borča: Džodžo (Škarić 46’), Perić (Blagojević 57’), Stojanović, Bošković, Advigov, Pejić (Vasić 62’), Vignjević (Kočevski 60’), Grdinić (Anđušić 46’), Plavšić, Reljić (Simović 46’), Damnjanović (Vijoglavin 42’).

 

Još jedna odlična predstava rezervista crno-belih na Zemunelu, a “žrtva” je ovog puta bio vrlo dobri sastav BSK iz Borče. Iako su sve vreme Borčani bili prisiljeni da igraju “bunkericu”, uspeli su da odole Partizanovim alternacijama celo prvo poluvreme. Uspeli, ali je to bila prava “viktorija” uz mnogo šansi i veliki broj uspešnih ofsajd zamki Borčana (9).

Treba napomenuti da je meč odigran u večernjim satima pod svetlošću reflektora uz kišu, koja je nemilice padala celo prvo poluvreme, pa je teren bio izuzetno težak za igru i kombinacije. To je bio i glavni razlog što je “ispitivanje snaga” trajalo prvih 10-ak minuta, a od tog trenutka, pa sve do kraja meča, Partizan je jednostavno rečeno – dominirao.

Povezana vest:  Baloteli i El Šaravi predvode napad "azura"

Prvu veliku priliku videli smo u 16’ kada je Kizito izvanredno utrčao po levoj strani, dobio pravu loptu u prostor od Ranđelovića, usledio je idealan centaršut na drugu stativu, gde je sačekao Davidov i volejom opalio bombu, ali je lopta prohujala pored desne stative golmana Džodže. Preslikanu akciju videli smo u 21’, a ovog puta akciju je završio Pilica volejom, zakucavši je u mrežu. Međutim, pomoćni sudija je mahao ofsajd Kizita i ništa od gola. Šteta…

U 27’ Brašanac je ubacio u vatru Bogunovića po levoj strani, koji je ušao u kazneni prostor, šutirao iz prve, ali je Džodžo ponovo bio na mestu i odbranio. Već u 32’ Đoković je došao u šut poziciju, opalio iz sve snage po lopti, ali je ona završila za malo iznad prečke. Inače, kada smo pominjali ofsajd zamke, Đoković je sam “uhvaćen” 5 puta, zbog svoje ekstremne brzine, ali je svaki ofsajd bio na ivici da ne bude sviran.

Ponovo je Đoković kao munja uleteo sa desne strane u 16 metara i kada mu je golman pošao u susret, on je gađao bliži ugao, ali je Džodžo ostao nesavladan. Davidov je oprobao šut iz slobodnjaka u 39’ sa oko 20 metara, ali je Džodžo bio siguran i uhvatio loptu.

Povezana vest:  GSP i Tanjug jure trofej Fair Play Zlatnog kupa

U 42’ posle faula nad Ranđelovićem na oko 20 metara poludesno, Davidov je ponovo opalio, golman je nogom odbio, na nju je natršao Nastasić i prebacio je preko gola.

I poslednja velika prilika desila se u 45’, kada je danas odlični Kizito ponovo idealno centaršutem pronašao na drugoj stativi Davidova, usledio je novi volej, Džodžo fenomenalno brani, odbija loptu, na nju natrčava Ranđelović, ali je upućuje preko gola. Prilikom šuta, Davidovu je ušao u blok jedan igrač BSK-a i posledica je bila povreda zgloba, pa je Davidov napustio teren i više se nije vraćao u igru.

Na samom početku drugog poluvremena, tačnije u 50’ Partizan je konačno “otvorio” BSK i poveo sa 1:0. Strelac je bio Antelj, posle odlične asistencije Bogunovića sa leve strane, uputivši prizemnu loptu u srce 16 metara, a tu se našao snalažljivi Antelj i ispred igrača iz Borče, pogodio mrežu golmana Škarića. I Aškovski je oprobao udarac u 54’ sa leve strane na oko 14 metara, ali je ona prohujala paraleno sa gol crtom i otišla u gol aut.

Povezana vest:  Rio Ferdinand se plaši odmazde zbog ubistva Bin Ladena

Međutim samo minut kasnije Partizan je uvećao vođstvo na 2:0, a egzekutor je bio Brašanac. Golu je prethodio topovski udarac Antelja, koji je golman Škarić bravurozno odbranio, ali se lopta odbila do usamljenog Brašanca, koji je rutinski smestio u nezaštićenu mrežu.

Konačan rezultat je postavio danas odlični Đoković (58’), pošto mu je asistirao Antelj.

U 79’ Nastasić je uklizao na jednu loptu na sredini terena i odmah se požalio na povredu lože, pa je izašao iz igre, a pošto su crno-beli već izvršili sve izmene, nastavili su meč do kraja sa desetoricom.

I da zabeležimo da su gosti svoj prvi direktan šut ka golu Partizana uputili u 89’, kada je Kočevski sa ivice kaznenog prostora, po sredini, opalio po zemlji, ali je Tomić bio budan i “skinuo” mu šut.

To je ujedno bilo i poslednje vredno pomena na današnjem odličnom susretu, a treba dodati da rezervisti Partizana zaista sa puno elana igraju ove utakmice B lige, iako su i vreme i teren bili teški za igru koju praktikuje Partizan. Čestitke i gostima za izuzetnu borbenost, ali i fer igru bez grubosti, pa je tako i odlični sudija Karadžić bio bez posla, a meč je odsudio sa puno osećaja za igru.