stojkovic_misici_derbi_vel139. DERBI

Stojković:“Oprostite mi moju ružnu prošlost“

 

stojkovic_misici_malaBivši golman Crvene zvezde, sada čuvar mreže crno belih i reprezentacije Srbije Vladimir Stojković na 139. Derbiju imao je par uspešnih odbrana I sačuvao je mrežu svog kluba. Od trenutka kada je došlo do toga da će Stojković preći u tim iz Humske 1 navijači Partizana su se radovali dok su ljutiti rivali – navijači Zvezde negodovali.

Kada se to obistinilo Stojković je bio rezervisan I nije hteo da daje nikakve izjave. Ipak, desio se meč između Srbije i Estonije kada je Severna tribina stadiona Partizana zviždala golamanu reprezentacije – Vladimiru Stojkoviću.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Počinje takmičenje za najjačeg šutera

Desila se i Đenova kada je nacionačni tim Srbije trebalo da igra protiv Italije. Pre početka utakmice, čiji krajnji rezultat svi znamo – prekinut zbog divljanja srpskih navijača ali I nesposobnosti policije Italije koja nije znala, ili nije htela da interveniše, u autobus nacionalnog tima ušli su huligani i krenuli da biju i da se razračunaju sa Stojkovićem. I tu je ostvaren ogroman propust italijanske policije koja nije bila u stanju ili nije htela da reguliše red i mir.

Sada se dogodio i 139. Derbi!

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Mundijal će moći da se prati i na društvenim mrežama

Na i oko stadiona sve je bilo u najboljem redu, posle decenije policija je ponovo bila na trim stazi ali sem baklje na jugu i par petardi koje su doletele sa severa i juga nije bilo većih problema.

Ipak.

Po završetku utakmice izgleda da je Stojković, koji je bio veliki ZVEZDAŠ sada postao još već PARTIZANOVAC. Otrčao je Stojković ka južnoj tribini, podigao je dres i pokazao majcu na kojoj je pisalo „OPROSTITE MI MOJU RUŽNU PROŠLOST“!

Posle pozdravljanja sa navijačima Partizana Stojković je proslavio i sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem a tada su krenule da lete i stolice sa severa. Ipak, Stojković je posle zagrljaja sa Stanojevićem bio okrenut prema severu i pokazivao mišiće (bicepse) aludirajući da je jači dok sui z neke od srpske službe bezbednosti, koja ga i čuva od Đenove, pokušavali da uvuku u tunel i odvedu sigurno do svlačionice.

Povezana vest:  Hodžson: Nisam ni pomišljao da podnesem ostavku

Takav gest Stojkovića, po završetku 139. večitog derbija, može da nagovesti da taj surovi profesionalizam polako prelazi u emotivno stanje zbog svih zbivanja koja su iza njega a da li je to iskreno i realno na navijačima je da procene sami.

PHOTO: ATAIMAGES.RS

stojkovic_stanojevic_stolica