sebastian_vetelFORMULA 1

 

Reno se izvinio Red Bulu zbog motora, Fetel se ne predaje

 

Iz Renoa, dobavljača motora za F1-tim Red Bul Racing Team, službeno su se izvinili Austrijancima zbog slučaja otkazivanja motora na bolidu Sebastijana Fetela.

-Moram da se izvinim celom timu zbog posustajanja motora. Bio je to vrlo loš rezultat za nas. Ostali smo bez ijednog boda, a startovali smo trku sa prva dva mesta. Izuzetno sam razočaran – rekao je glavni Renoov inžinjer Fabris Lom.

Povezana vest:  RELI, Leb trijumfom u Velsu potvrdio dominaciju

Bolid je 23-godišnjem Nemcu, u to vreme sigurnom na prvom mestu u trci, zakazao u 46. (od 55) krugu trke za VN Koreje. Ubrzo nakon toga Fernando Alonso ga je prestigao, a Fetel je potom morao da odustane jer se motor zapalio.

Mladi pilot, koji je s deobe drugog pao na četvrto mesto u ukupnom poretku te sada za Špancem u Ferariju zaostaje 25 bodova, nije, međutim, klonuo duhom.

Povezana vest:  Maksimalnim učinkom od osam uzastopnih pobeda Borković i zvanično postao šampion TCR Istočna Evropa

-Sve smo odradili maksimalno dobro. Kontrolisao sam trku i vodio pazeći na gume. Nismo mogli ništa više da učinimo od onog što jesmo – rekao je Nemac dodavši:

-Glave gore! Pred nama su dve nove trke. Znamo da imamo jaku ekipu i da smo najbrži na stazi. Ništa još nije izgubljeno.

 

Povezana vest:  Horhe Lorenco pobedio u Mizanu