Dedryck Boyata was sent off after bringing down Marouane ChamakhArsenal pobedio i preskočio Mančester Siti

 

Fudbaleri Arsenala pobedom u gostima kod Mančester Sitija sa 3-0 preskočili su oba kluba iz Mančestera na tabeli i dohvatili drugo mesto.

Čelzi je vodeći s 22 boda, dok Arsenal, Mančester Junajted i Mančester Siti imaju po 17 bodova, ali topdžije su drugi zbog najbolje gol-razlike u tom krugu. Arsenal je zaustavio seriju Mančester Sitija od četiri uzastopne pobede.

Povezana vest:  Uzbudljiv meč na Mestalji, Valensija pobedila Hetafe

Utakmicu na stadionu City of Manchester odredio je događaj već iz petog minuta dvoboja, kada je Dedrik Bojata kao zadnji čovek odbrane srušio marokanskog napadača Arsenala Maruana Čamaka u naletu prema golu, te je dobio direktni crveni karton. Sudija Mark Klatenburg u toj situaciji zaista nije imao izbora.

Arsenal je itekako znao da kapitalizuje činjenicu da je praktično ceo meč odigrao s igračem više. U 20. minuti je za vođstvo gostiju poentirao Samir Nasri na proigravanje Andreja Aršavina. U 40. minuti je kapiten gostiju Ces Fabregas propustio da realizuje penal. Njegov udarac zaustavio je golman domaćih Džo Hart.

Povezana vest:  Zamparini: Anćeloti nema pojma o fudbalu

Ali, u 66. minutu je Aleks Song spretnim i lepim pogotkom podebljao vođstvo Arsenala, a konačnih 0-3 postavio je danski napadač londonske ekipe Niklas Bendtner u 88. minuti. Doduše, pre njegovog udarca je asistent Nasri izašao s loptom izvan granica igrališta, ali je sudijama to promaklo.