Samuel_Eto_InterInteru tek bod protiv Sampdorije

 

Dva su boda u trci za naslovom šampiona izgubili fudbaleri Intera odigravši na svom San Siru 1:1 protiv Sampdorijine ekipe u susretu 8. kola Serije A.

Branitelj naslova tako je na četiri boda razlike od lidera prvenstva, rimskoga Lacija. Kolo će se kompletirati utakmicom u ponedeljak, a sastaju se u njoj Napoli i Milan.

Inter je bio bolja ekipa nedeljnog susreta, agresivnija i čvršća, ali nisu to znali da pretoče u petu prvenstvenu pobedu. Štaviše, aktualni šampion morao je i da nadoknadi rezultatski manjak da se okiti bodom.

Povezana vest:  Vermezović: Polako izlazimo iz krize

Sampdorija je povela preko Stefana Gubertija u 62. minuti. Svoj je drugi prvenstveni gol Guberti postigao volejem na dodavanje Antonija Kasana s desne strane. Ostaje utisak da se Kasano na nepropisan način dokopao lopte od Ćivua, ostavivši Rumuna na travi pod verovatnim, ali nedosuđenim prekršajem.

Ipak, da Benitezova ekipa ne upiše drugi poraz u sezoni pobrinuo se sveprisutni Samuel Eto’o. Koutinjo je ubacio s leve strane na prvu stativu, a tamo je u trku visoko podignutom nogom iz teškog položaja Kamerunac zakucao svoj sedmi prvenstveni gol sezone. Vodeći je strelac Serije A.

Povezana vest:  Mančester Siti osvojio FA kup, Jaja Ture čovek odluke

Računaju li se sve utakmice za klub i reprezentaciju, a odigrao ih je Eto’o ove godine 16, stiže se do podatka od sjajnih 19 golova u njima.

Inter sada ima 15 bodova i preskočio je Milan na drugom mestu na tabeli, dok se Sampdorija bodom sa 10. popela na osmo mesto.

Poslednja utakmica osmog kola Serije A na programu je sutra od 20.45, kada će igrati Napoli i Milan.

Povezana vest:  Lukić: Spasio sam Crvenu zvezdu bankrota