PSG_Auxerre_Coulibaly_ErdingLionu samo bod protiv Arla, pobede Oksera i Marseja

 

U nedelju su odigrana preostale tri utakmice 10. kola francuske Lige 1.

Fudbalski klub Lion uzeo je samo bod iz susreta protiv ekipa Arla u 19. kolu francuskog fudbalskog šampionata pošto je utakmica završeba rezulatatom 1:1. Okser je bio znatno uspešniji, slavio na „Parku prinčeva“ protiv PSŽ sa 3:2, dok je Marsej savladao Lil sa 3:1.

Povezana vest:  Ukrajina testira srpske omladince u Kragujevcu

Poslednja ekipa na tabale Arl uzeo je tek drugi bod u šampionatu i postigao četvrti gol, i to protiv ekipe koja u Ligi šampiona u prva tri kola ima maksimalan učinak. Domaći su poveli golom Franka Đa Đeđea, a izjednačio je Džimi Brijan početkom drugog dela.

Okser je gubio u Parizu još od prvog minuta zahvaljujući golu Nenea, ali su gosti u nastavku imali neverovatnih 20 minuta i vrlo brzo su postigli tri gola i praktično rešili meč. Žan-Paskal Monjo je izjednačio u četvrtom minutu, Roj Konto je preokrenuo rezultat u 11, a Žulijen Kersija povećao na 3:1 u 24. Domaći tim je iz penala (68′), još jednim golom Nenea, došao samo do utešnog drugog gola.

Povezana vest:  Raul: Dobijem li reprezentativni poziv – dolazim

Marsej je, posle preokreta, golovima Loika Remija u 53 i 80. i Luća Gonzalesa u 71. minutu savladao Lil koji je inače u 26. minutu, poveo preko Johana Kabajea.

Na tabeli vodi Ren sa 19 bodova, ispred Marseja, Sent Etjena i Bresta koji imaju bod manje, dok su Tuluz i Brest do sada sakupili po 17 bodova.

Povezana vest:  FUDBAL SP, Tuče zbog jeftinih ulaznica za Mondijal