aleksandar_stojanovic_terenLAV KUP SRBIJE

Stanojević: Ozbiljno shvatamo utakmicu sa Proleterom

 

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da će njegovi fudbaleri ozbiljno shvatiti predstojeću utakmicu protiv Proletera u osmini finala Kupa, kako se ne bi ponovila situacija iz prošle sezone, kada su crno-beli tek u završnici eliminisali novosadski tim. Fudbaleri Partizana sutra od 16 sati na svom stadionu igraju protiv Proletera iz Novog Sada, utakmicu osmine finala Kupa Srbije. Ulaz na stadion u Humsku 1 je besplatan.

Ekipe su i prošlog oktobra igrale u osmini finala Kupa, a crno-beli su pobedu od 2:1 obezbedili golom Srđe Kneževića u poslednjem minutu utakmice.

-U Kupu se igra jedna utakmica i zato se ozbiljno pripremamo za meč sa Proleterom. Znamo šta je bilo prošli put, na koji način smo prošli u sledeće kolo. Oni imaju dobar tim dobro se brane, nalaze se na trećem mestu na drugoligaškoj tabeli i takmčarski su nastrojeni – rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati i tabela 27. kola Bundes lige

Stanojević je rekao da će protiv Proletera izvesti izmenjeni sastav, pošto će meč propustiti kapiten Mladen Krstajić i napadač Brazilac Kleo, a neizvestan je nastup Saše Ilić. Stručni štab Partizana razmišlja da pruži priliku golmanu Živku Živkoviću, koji bi na golu mogao da zameni Vladimira Stojkovića.

-Želimo da vidimo na koji način Živković može da pomogne ekipi. Imamo nameru da ga stavimo na gol, možda mu je to šansa da se pokaže. Trener golmana (Goran) Pandurović rekao je da je bio prehlađen, pa ćemo sutra doneti odluku – rekao je on.

Trener aktuelnog šampiona Srbije istakao je da mu je mnogo lakše da radi posle pobede u „večitom“ derbiju (1:0).

Povezana vest:  UO Zvezde kratko trajao, bez odluka, uskoro novi sastanci

-Sada mi je mnogo lakše. Znam da su ljudi iz kluba verovali u mene, a najvažnije je da imam poverenje igrača. Ušli smo u Ligu šampiona, pobedili u derbiju i to je veliko olakšanje, ali to ne znači da sutra neće biti drugačije ako ne pobedimo. Za svaku utakmicu se pripremam kao da je poslednja – rekao je Stanojević.

Najmlađi trener u istoriji fudbalskog kluba Partizan istakao je da bi posle dobrih igara u Ligi šampiona trojica, četvorica igrača mogli da napuste klub, ali i ponovio da uprava kluba neće pustiti nijednog fudbalera ako za njega nema adekvatnu zamenu.

-Kada sam došao rekao sam da su mi za dobar tim potrebna tri prelazna roka. I sada sam prezadovoljan timom. Ne igramo Ligu šampiona da bismo je osvojili, već da bismo kao klub napravili korak napred. Pojačaćemo se da bismo i sledeće sezone igrali u evropskim takmičenjima. Ako želimo ozbiljno da se pojačamo dovešćemo stranca – rekao je on.

Povezana vest:  Premijer liga: Klop najbolji trener u septembru

Na pitanje da li će Almami Moreira, strelac pobedonosnog gola u derbiju, ostati u Partizanu, Stanojević je rekao da u svom timu želi angažovanog Moreiru koji daje primer ostalim igračima.

-Uvek sam govorio da Moreira kakav je bio prošle sezone i kakav je bio protiv Zvezde treba da ostane. Stranac mora da bude primer, da predvodi igrače, a to Moreira radi – dodao je on.

Iz Partizana je najavljeno da će sutra na Sajmu knjiga biti predstavljena knjiga sa tekstovima Duška Radovića „Parni valjak“.