vlada_jovanovic_kznEVROLIGA

Jovanović: Energijom nadoknaditi neiskustvo

 

Trener Partizana Vlada Jovanović rekao je danas da njegovi košarkaši velikom energijom moraju da nadoknade nedostatak iskustva u Evroligi, a naročito u sutrašnjem duelu protiv Himkija u Beogradu. Jovanović je ocenio da je ruski Himki jedna od najkvalitetnijih evropskih ekipa.

-Imali smo tu nesreću da nam takav tim dođe iz kvalifikacija. Tim je sastavljen od internacionalaca, trener im je selektor Španije Serđo Skariolo, a oni se godinama trude i ulažu u cilj preuzimanja ruske dominacije od CSKA – rekao je Jovanović novinarima.

-Moramo da rastemo. Biće veoma teška utakmica. Moram opet da kažem da imamo jako mlad tim kome fali evroligaških utakmica i kome svaka sledeća utakmica mora da bude izazov. To iskustvo moramo da pokušamo da nadoknadimo u svakom trenutku velikom energijom kojom ćemo igrati – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  EVROLIGA, CSKA se namučio protiv Zagreba

Trener je novinarima rekao da je potpisan ugovor sa 24-godišnjim Amerikancem Džejmsom Gistom, koji neće stići za sutrašnji meč, već da će pojačati tim za meč sa Olimpijom u subotu. Gist je došao kada je sezona već odavno počela, a plejmejker je došao tek prošle nedelje. Novinare je zanimalo da li trenera takva situacija čini nervoznim.

Povezana vest:  Golden stejt i Majami u drugoj rundi plej-ofa

-Ja sam stalno nervozan, non-stop. Od utakmice do utakmice i to traje dok ne legnem i ne zaspim, ako zaspim. A onda ujutru opet sve isto. Tako da me ovo ne čini ništa nervoznijim – kazao je trener.

-Moram da kažem da je to i moja zasluga, jer nisam hteo da napravim nijedan ishitren potez, iako sam bio svestan da ćemo žrtvovati početak sezone. Vreme će pokazati da li i koliko su to bili dobri potezi – rekao je Jovanović.

Jan Veseli prošle sezone bio je jedan od ključnih igrača, ali je bio jedan od mlađih. Ove sezone preuzeo je ulogu jednog od lidera na terenu, sa najdužim stažom među crno-belima.

Povezana vest:  Olimpijakos pobedio Sijenu i nastupaće na završnom turniru

-Uloga mi je mnogo promenjena u odnosu na prošlu sezonu. Sada treba da pokažem da sam spreman za novu ulogu (vođe) – rekao je Veseli.

Češki reprezentativac imao je problema sa penalima u prethodnim utakmicama, a novinarima je rekao da na svakom treningu radi na slobodnim bacanjima. U timu prvaka Srbije nema problema sa povredama.

Utakmica Partizan – Himki igra se sutra od 20.45 u hali Pionir, a sve karte su rasprodate.