aleksandar_kristic_derbiLAV KUP SRBIJE

Izmenjena Zvezda traži utehu protiv Borca

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Kristić izjavio je danas da njegova ekipa mora da pokaže karakter na utakmici sa Borcem iz Čačka i pobedom u osmini finala Kupa Srbije ostavi u prošlosti poraz u derbiju sa Partizanom.

-Moramo da pokažemo karakter i pobedimo. Biće nam potrebna mirnoća, strpljenje i veća agresivnost od one koju smo pokazali u subotu… Verujem da će moji igrači nastaviti da pobeđuju kao što su činili pre derbija – rekao je Kristić na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Dejan Stanković u konkurenciji za najlepši gol godine

Kristić je najavio i promene u odnosu na sastav koji je pretrpeo poraz u duelu sa Partizanom 0:1. Negirao je, ipak, da će oduzeti kapitensku traku Slavoljubu Đorđeviću, posle čije greške je Zvezda primila jedini gol u 139. večitom derbiju.

-Ne znam ništa o smeni kapitena. Koliko znam ni klub to nije tražio – naveo je Kristić, a portparol Zvezde Marko Nikolovski pojasnio da smenu kapitena u tom klubu obično inicira uprava, a da trener daje konačnu odluku.

Zamenik kapitena Zvezde Pavle Ninkov izrazio je uverenje da će njegova ekipa drastično popraviti utisak iz derbija.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Ćavi zadovoljan igrom, Ronaldu krive sudije

-Svaki poraz boli, posebno u derbiju, ali moramo da izađemo još jači, da zaboravimo šta je bilo i opravdamo očekivanje… Znamo da su navijači nezadovoljni posle derbija. Nadam se da ćemo već protiv Borca vratiti njihovo poverenje – rekao je Ninkov i demantovao pisanje pojedinih medija da se pre derbija pokoškao sa Đorđevićem.

-To nije istina i nemam šta da pričam o tome – kazao je Ninkov.

Portparol Nikolovski demantovao je današnje spekulacije medija da su besni navijači Zvezde sinoć na Bežanijskoj kosi napali prvotimca Duška Tošića i njegovu suprugu Jelenu Karleušu.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Tošić i Ninković: Pobedićemo u Sloveniji

-Razgovarao sam sa Duškom i sa osmehom mi je rekao da ta vest gotovo uopšte ne odgovara istini. Jesu mu nezadovoljni navijači dobacivali, ali to se dešava, daleko od toga da mu je bezbednost bila ugrožena. Bio je iznenađen koliko je ta vest nakićena – kazao je Nikolovski uz ogradu da se još nije video sa Tošićem.

Duel Zvezde i Borca igraće se sutra od 18 sati u Beogradu.