cristiano_ronaldoDvoboj najvećih: Ronaldo – Mesi 15:15

 

Španska Marca ukazala je na zanimljivu podudarnost. Argentinac Lionel Mesi i Portugalac Kristijano Ronaldo u dosadašnjem delu sezone postigli su jednaki broj pogodaka, po 15.

Poređenje dvojice najboljih fudbalera sveta Marca zaključuje konstatacijom da je LM10 ipak uspešniji od CR7, zbog boljeg proseka postizanja pogodaka. Mesi je, naime, odigrao 14, a Ronaldo 15 utakmica u prva dva meseca sezone. Preciznije rečeno, Argentinac je dosad proveo 1.164 minute na terenu, a Portugalac 1.330 minuta. Prosečno Messi zabija svakih 77, a Ronaldo svakih 88 minuta.

Povezana vest:  Krunić: Tražim strpljenje kod igrača

-Nastave li kao što su počeli, obojica bi mogli otići preko 50 golova ove sezone – piše Marca.

Messi_01U subotu su obojica bili dvostruki strelci za svoje klubove, najveće rivale španskog fudbala, u 9. kolu Primere. Mesi je poentirao u 4. i 64. minuti u domaćoj pobedi Barselone protiv Sevilje 5-0. Ronaldovi golovi bili su važniji, budući da je pogodcima u 82. i 86. minuti doneo Realu pobedu 3-1 na gostovanju od Erkulesa.

Povezana vest:  Ronaldo: Navijači da prestanu sa zvižducima Bejlu

Brojke kažu: Mesi je postigao 7 golova u Primeri, 4 u Ligi šampiona, 3 u Superkupu i jedan u prijateljskoj utakmici za Argentinu. Ronaldo je, pak, prema evidenciji Marce, postigao 12 golova u prvenstvu, dva za portugalsku reprezentaciju i jedan u Ligi šampiona.

Ipak, valja upozoriti da Marca beleži Ronaldu 12 golova u Primeri, dok se u mnogim drugim evidencijama spominje 11 golova, budući da se jedan od njegovih pogodaka tretira i piše kao autogol suparničkog igrača.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Babić: Uspeli smo da nametnemo svoj ritam