dejan_djurrdjevic_ofk_beogradJELEN SUPERLIGA

Đurđević: Treba da iskoristimo pritisak na Zvezdi

 

Trener fudbalera OFK Beograda Dejan Đurđević rekao je da će njegova ekipa pokušati da u sutrašnjem derbiju 11. kola Super lige iskoristi pritisak pod kojim se našla Crvena zvezda posle dva uzastopna poraza.

-Zvezda je apsolutni favorit i zbog toga što je to što jeste i zbog toga što je domaćin, ali je pod pritiskom i treba da pokušamo to da iskoristimo – izjavio je danas Đurđević. – Sa druge strane, Zvezda je sada ranjeni lav, a takvi su protivnici najopasniji, tako da nema opuštanja… Imaćemo veliki motiv, jer je Zvezda magnet za publiku… Biće mi drago ako uspemo da osvojimo tri boda, a ako ne, čestitaću pobedniku.

Povezana vest:  ARGENTINSKA LIGA, Rezultati i tabela posle 12. kola Klausure

Zvezda je u prethodna dva kola izgubila od Partizana u 139. Večitom derbiju, a zatim pretrpela neočekivan poraz na gostovanju kod Hajduka, pa je sa liderske pozicije nazadovala do trećeg mesta.

OFK Beograd je šesti sa 15 bodova, pa mu je pobeda potrebna kako bi zadržao priključak za bolje plasiranim ekipama koje se bore za mesto na evropskoj sceni naredne sezone.

Povezana vest:  Palermo odneo bodove iz Milana

-Ove sezone se tri tima izdvajaju po kvalitetu, položaju i sredstvima – Partizan, Zvezda i Vojvodina. Nama preostaje da pokušamo da iz neke skromnosti, sa dosta izmenjenim timom u odnosu na prošlu sezone, tražimo šansu, da probamo da afirmišemo neke nove mlade igrače – ocenio je Đurđević.

-Naše mesto je u gornjem delu tabele, gde smo i sada, ali bi nam pobeda nad Zvezdom donela neophodni mir i stabilnost. Ipak, bodovi su bodovi. Nebitno je da li ćemo ih osvojiti protiv Crvene zvezde ili Jagodine ili Borca – istakao je trener OFK Beograd.

Povezana vest:  EURO 2012, Španija i Italija u četvrtfinalu EP

Đurđević je medijima u poslednje vreme bio interesantan i zato što se pominjao kao novi selektor mlade reprezentacije Srbije.

-Zaposlen sam u OFK Beogradu i samo želim da dam sve od sebe i dobro uradim posao ovde gde sam sada. Ne razmišljam o drugom mestu, iako mi je drago što me pominju kao jednog od kandidata za selektora mladog nacionalnog tima – naveo je Đurđević.