igor_butulijaZvezda i Partizan obećali vrhunski rukomet u derbiju

 

Rukometaši Crvene zvezde i Partizana ocenili su danas da će predstojeći „večiti“ derbi u nedelju biti jedan od najzanimljivijih i najkvalitetnijih duela gradskih rivala u poslednjih deset godina.

-Ovo će verovatno biti najbolji derbi u poslednjoj deceniji, jer obe ekipe imaju mnogo dobrih igrača. Partizan se pojačao za ovu sezonu, a verujem da će više stvari uticati na konačan rezultat. Želimo da u nedelju bude sportski ambijent i da pobedi bolja ekipa – rekao je trener Crvene zvezde Igor Butulija na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, PAROVI OSMINE FINALA, Srbija protiv Španije u ponedeljak za četvrtfinale

Trener Partizana Aleksandar Brković ocenio je da je Crvena zvezda favorit, ali da to ne znači da njegova ekipa neće pokušati da pobedi.

-Gledajući stanje na tabeli domaćin je favorit, ali to ne znači da idemo da izgubimo. Zvezda ima mnogo dobrih pojedinaca koji su sklopljeni u dobru celinu. Odigraćemo najbolje što možemo i, nadam se, pobediti – kazao je Brković.

Povezana vest:  EP DANSKA 2014, Matić: Pobeda nad Rusima otvara put ka uspehu na EP

Rukometaši Zvezde su u dosadašnjem toku Superlige zabeležili svih sedam pobeda, dok Partizan ima utakmicu manje i učinak 5-1.

-Ovo je najveća utakmica u sezoni za obe ekipe. Daćemo sve od sebe da pobedimo i očekujem odličnu utakmicu – rekao je rukometaš Partizana Bojan Butulija.

Njegov kolega iz Crvene zvezde Dragoljub Perović izjavio je da veruje da će ekipa nastaviti pobednički niz.

Povezana vest:  ARKUS liga: Partizan traži ,,treću sreću“ protiv Voše, Metaloplastika dočekuje Dinamo

-Ova utakmica će pokazati da se naš rukomet vraća na stare staze slave. Partizan ima mnogo dobrih igrača, ali ih dobro poznajemo. Verujem da ćemo spremiti dobru taktiku i doći do pobede – izjavio je Perović.

Utakmica osmog kola rukometne Superlige Srbije Crvena zvezda-Partizan igra se u nedelju od 19 sati u hali Šumice, a početni udarac izvešće glumica Tanja Bošković.