Andrew Carroll celebrates with Fabricio Coloccini and Kevin Nolan after scoring the second for Newcastle UnitedNjukasl iznenadio Arsenal u Londonu

 

Fudbaleri Njukasla pobedili su danas u Londonu ekipu Arsenala sa 1:0 (1:0) u utakmici 11. kola engleske Premijer lige i tako izbili na ćetvrtu poziciju na tabeli.

Jedini gol na utakmici postigao je Endi Kerol, koji je u 45. minutu savladao golmana Arsenala Lukaša Fabijanskog i tako naneo „tobžijama“ drugi prvenstveni poraz na „Emirejtsu“ ove sezone.

Povezana vest:  Đuru iz Arsenala prešao na pozajmicu u Hanover

Arsenal je susret završio sa desetoricom igrača, pošto je francuski štoper Lukas Koscijelni dobio direktan crveni karton u 90. minutu. Koscijelni je startovao kao poslednji igrač odbrane na Nila Randžera na ivici šesnaesterca, pa ga je arbitar Majk Din opravdano isključio.

Zanimljivo je da je Koscijelni glavni krivac za gol gostiju, pošto ga je u odlučujućem mometnu u šesnaestercu Arsenala nadskočio strelac Kerol.

Povezana vest:  Ljungberg ambasador Arsenala

Arsenal je nakon današnjeg poraza ostao na trećem mestu, a čak i ako Mančester Siti pobedi ekipu Vest Bromvič Albiona u Birmingemu, izabranici Arsena Vengera neće pasti na tabeli zbog mnogo bolje gol-razlike od „građana“.