ana_ivanovic_baliWTA BALI

 

Ana Ivanović na 17. mestu

 

Ana Ivanović je u finalu turnira na Baliju pobedila Ruskinju Alisu Klejbanovu 6:2, 7:6 i od ponedeljka će biti na 17. mestu WTA liste, a sa dve titule u poslednje tri sedmice potvrdila je da se definitivno vratila u vrh svetskog tenisa.

-Želim da zahvalim Alisi na izvanrednom mecu, ali i svima koji su me ovde podržavali na putu do desete titule u karijeri. Ona mi iz mnogo razloga dosta znači i nadam se da ću se naredne godine vratiti ovde – rekla je Ivanović.

Povezana vest:  Teniski savez Srbije dobio 75 miliona dinara iz budžeta

Posle gotovo dve godine posrtanja i pada a 65. mesto WTA liste u julu ove godine, Ana je konačno uspela da pronađe samu sebe i da titulama u Lincu i na Baliju, odnosno sa 13 pobeda u poslednjih 15 mečeva, nagovesti uspešnu narednu sezonu.

Posle novog trijumfa, Ana je želela da se osvrne i na ono što joj se dešavalo u prethodnom periodu.

-Kada sam stigla do prvog mesta na WTA listi pomislila sam da je vreme da unapredim igru i počela sam da menjam tehniku i način igre. Sada znam da je to bila greška, jer sam izgubila i identitet, a onda su usledile i povrede, zbog kojih sam gubila i mečeve koje sam morala da dobijem – rekla je Ana.

Povezana vest:  Đoković u drugom kolu, prošao i Krajinović

Reprezentativka Srbije kaže da je poraze počela da doživljava veoma lično i usledio je neminovni gubitak samopuzdanja.

-U tim trenucima išla sam iz greške u grešku, jer sam pokušavala po svaku cenu da se što pre vratim, ne shvatajući prave uzroke problema. Kada sam se konačno pomirila sa činjenicom da je povratak u vrh dugotrajan proces, sve je postalo lakšwe – kaže Ivanović.

Povezana vest:  Đoković: Vreme je za novi gren slem trofej

Srpska teniserka veruje da će biti potrebno još vremena da bi se ponovo osećala relaksirano u duelima protiv najboljih igračica sveta.

-Biće još oscilacija, ali je najvažnije da ponovo verujem u sebe. Sada znam da sam veoma blizu igre koja me je dovela do vrha, a u odnosu na taj period imam i jednu prednost, jer sam mnogo iskusniija, mudrija i kompletnija u svakom pogledu – rekla je Ivanović.