mirko_viucinic_2010Roma bolja od Lacija, pobede Milana i Juventusa

 

Fudbaleri Rome pobedili su danas u gradskom derbiju Lacio sa 2:0, a trijumf u 10. kolu italijanskog prvenstva ostvarili su Juventus i Milan.

Roma je pobedila golovima iz jedanaesteraca a strelci su bili Marko Borijelo u 52. i Mirko Vučinić u 87. minutu.

Lacio je posle drugog prvenstvenog poraza ostao na prvom mestu na tabeli sa 22 boda, dok se Roma popela na sedmo i ima 15 bodova.

Poraz Lacija iskoristili su Milan, Juventus i Napoli i ostali u trci za prvim mestom.

Milan je na gostovanju pobedio Bari sa 3:2, iskoristio remi Intera protiv Breše (1:1) i popeo se na drugo mesto na tabeli.

Povezana vest:  Ešli Kol: U Čelziju sam ostao zbog Anćelotija

„Crveno-crni“ su poveli već u petom minutu preko Masima Ambrosinija, a posle asistencije Zlatana Ibrahimovića vođstvo je u 31. Minutu duplirao Matje Flamini.

Domaći su smanjili zaostatak u 65. minutu preko Valerija Kutuzova, a novo vođstvo od dva gola gostima je doneo Alešandre Pato sedam minuta kasnije. Drugi gol za Bari postigao je Bareto u 90. minutu.

Milan je drugi sa 20 bodova, dva manje od Lacija, dok je Bari ostao na poslednjem 20. mestu sa osam bodova.

Povezana vest:  Atletiko pobedio Hihon uz het-trik Gameira

Fudbaleri Juventusa pobedili su na svom terenu Ćezenu sa 3:1. Poveli su gosti u 11. minutu golom Luisa Himenesa, a 20 minuta kasnije izjednačio je Alesandro Del Pjero iz jedanaesterca.

Crno-beli su dva minuta pre kraja poluvremena poveli golom Fabija Kvaljarele, a konačan rezultat postavio je Vinćenco Jakinta u 87. minutu.

Juventus je četvrti na tabeli i ima 19 bodova, koliko ima i Napoli koji je na svom terenu pobedio Parmu sa 2:0 golovima Edisona Kavanija u 19. i 86. minutu. Parma se nalazi u zoni ispadanja, ima osam bodova koliko imaju pretposlednja Ćezena i poslednji Bari.

Povezana vest:  Nemačka domaćin Evropskog fudbalskog prvenstva 2024. godine

Fudbaleri Fiorentine pobedili su na svom terenu Kjevo sa 1:0 i popeli se na 10. mesto na tabeli. Jedini gol za ekipu Siniše Mihajlovića postigao je Alesio Ćerći u 81. minutu.

Sampdorija i Katanija podelili su bodove – 0:0, kao i Udineze i Kaljari – 1:1, dok je Palermo na svom terenu pobedio Đenovu sa 1:0 i popravio plasman na tabeli.

Jedini gol postigao je Maurisio Pinila u 43. minutu. Palermo je sada osmi sa 14 bodova, dok je Đenova sa tri boda manje na 11. mestu.