Roberto_ManciniMančini veruje u dobar rezultat protiv Junajteda

 

Trener Mančester sitija Roberto Mančini ocenio je danas da će njegov tim u predstojećem gradskom derbiju biti ozbiljan protivnik Junajtedu.

-Mislim da oni znaju da imamo snažan tim. Poštujemo Junajted i (trenera Aleksa) Fergusona, jer je on najbolji trener na svetu, ali možemo da ih pobedimo – rekao je Mančini.

Siti je prošle sezone tri puta izgubio od Junajteda, svaki put u završnici. Dva puta su „crveni đavoli“ slavili u prvenstvu i jednom u Liga kupu.

-Bili smo izjednačeni u poslednjih nekoliko derbija, a izgubili smo utakmice u poslednjim minutima. Ali, sada se situacija promenila. Sutra uveče će na terenu biti dve dobre ekipe i svaki rezultat je moguć – rekao je italijanski trener.

Povezana vest:  Luka Modrić najbolji igrač Svetskog prvenstva

-Junajted igra maksimalno do poslednje sekunde, u subotu su pobedili Vulvse u završnici i pokazali psihičku snagu. Ali, prošle sezone smo bili ravnopravni i to bi trebalo zapamtiti – dodao je Mančini.

Siti je pobedom protiv Vest Bromvič Albiona u nedelju (2:0) prekinuo niz od tri uzasotpna poraza i izjednačio se na tabeli sa trećeplasiranim Arsenalom.

Povezana vest:  Kokeza i saradnici na sastanku kod predsednika Uefa

Mančester Junajted je pobedio Vulverhempton sa 2:1 i smanjio zaostatak za Čelsijem na dva boda. U timu Mančester sitija neće biti Marija Balotelija, pošto je Fudbalski savez (FA) odbio žalbu da mu se smanji kazna od tri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona na utakmici protiv Vest Bromviča.

Nastup Emanuela Adebajora je neizvestan zbog povrede lista na nozi. Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da očekuje neizvesnu utakmicu ali i da je derbi dobio na važnosti od kada je Siti preuzelo konzorcijum iz Abu Dabija i u ekipu uložio 400 miliona dolara.

Povezana vest:  UEFA zvanično kaznila Partizan sa dve utakmice bez publike

-Sada će utakmica sa Sitijem biti žestoka i napeta. To su napravili mediji zbog svega što Siti na svoj način pokušava da postigne, ali i zbog činjenice da smo iz istog grada – rekao je Ferguson.

-Ovakvu napetost u derbiju nisam osetio poslednjih 10, 15 godina – dodao je.

Ferguson ima velikih problema sa sastavom. Bolesni su Nemanja Vidić, Patris Evra, Pol Skols i Dimitar Berbatov, dok su povrednjeni Nani, Rajan Gigs i Oven Hargrivs.