dopingPredsednik španskog saveza veruje da je Kontador nevin

 

Predsednik Biciklističkog saveza Španije Huan Karlos Kastano rekao je danas da veruje da će Albert Kontador biti oslobođen optužbi da se dopingovao tokom ovogodišnje Trke kroz Francusku.

-Nadam se da će se ovaj komplikovani slučaj rešiti u korist našeg bicikliste. Određenu dozu sumnje stvorilo je to što nadležne organizacije nisu na vreme dostavile svu dokumentaciju – izjavio je Kastano.

Povezana vest:  Dopingovan ruski biciklista Kajkov

Međunarodna biciklistička federacija (UCI) juče je zatražila od španskog saveza da pokrene disciplinski postupak protiv Kontadora, koji je u septembru suspendovan na neodređeno vreme. Kontador je tada priznao da je na kontroli tokom Trke kroz Francusku bio pozitivan na zabranjenu supstancu klenbuterol, ali je objasnio da je ju slučajno, kroz hranu, uneo u organizam.

Povezana vest:  Temerin najbolja opština na školskom Prvenstvu Vojvodine u biciklizmu

Španski biciklista je letos pobedio u Trci kroz Francusku, što je bio njegov treći trijumf na tom takmičenju u karijeri. Španski savez ima rok od tri meseca da sprovede istragu i utvrdi da li je Kontador svesno koristio klenbuterol, a ako se pokaže da je tako, biće mu oduzeta titula osvojena letos u Francuskoj.