zvezdan_terzicZvezdan Terzić sutra na saslušanju pred većem Višeg suda

 

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezda Terzić sutra će biti saslušan pred većem Višeg suda u Beogradu. Viši sud je u današnjem saopštenju naveo da će Terzić biti saslušan „na okolnosti koje se odnose na pritvor“, pošto mu je pritvor određen dok je bio u bekstvu.

Sednici veća će pored Terzića, koji je optužen za finansijske malverzacije dok je bio na čelu OFK Beograda, moći da prisustvuju javni tužilac i Terzićev branilac.

Povezana vest:  Stadion Partizana pred rekonstrukcijom i promenom imena

Glavni pretres u krivičnom postupku protiv Terzića zakazan je za 17. i 20. januar 2011. godine. Terzić se ranije danas predao policiji, pošto je u bekstvu bio od januara 2008. godine. On se tereti za zloupotrebu službenog položaja zbog čega bi mogao da bude osuđen na zatvorsku kaznu od dve do 12 godina.

Povezana vest:  Blater demantovao dogovor sa Platinijem

Više tužilaštvo je u optužnici navelo da je Terzić uz pomoć bivšeg funkcionera OFK Beograda Milovana Ikodinovića 1998. Godine protivpravno prisvojio 1,1 miliona nemačkih maraka od prodaje fudbalera Vanje Grubača Hamburgu.

Pet godina kasnije je od transfera Srđana Stanića u moskovski Spartak preduzeću Intergrejted investment navodno pribavio korist od 1,3 miliona evra. Terzić je optužen je i da je 2005. godine od transfera Branislava Ivanovića moskovskoj Lokomotivi preduzeću Gardijan vorldvajd pribavio protivpravnu korist od dva miliona evra.

Povezana vest:  Vodeća petorka Francuske neuspešna

Optužnicom su, pored Terzića, obuhvaćeni i bivši sportski director OFK Beograda Vladimir Bulatović i fudbalski menadžer Dušan Podunavac.