Copa_America_2011_logoCopa America: U La Plati izvučene grupe

 

Domaćin Argentina i Brazil neće imati teške suparnike u grupama 43. izdanja Cope Americe, fudbalskog prvenstva Južne Amerike koje se igra tokom jula sledeće godine.

Žrebanje grupa u La Plati domaćine Argentince smestilo je u grupu A s Bolivijom, Kolumbijom i Japanom, koji dolazi kao gost prvi puta nakon debitantskog nastupa 1999. godine. Brazil je grupi B s Paragvajem, Ekvadorom i Venezuelom.

Najneizvjesnija je C-grupa, u kojoj će se za četvrtfinale, u koji ulaze najbolje dve ekipe iz svake od grupe plus dve najbolje trećeplasirane ekipe, boriti Urugvaj, Čile, Meksiko i Peru.

Povezana vest:  Mata: Moj nepostojeći gol nije odlučio pobednika

-Naša grupa nije za podcenjivanje. Sve su ekipe u njoj dobre, uključujući i Japan, čija je ekipa sjajno igrala na Svetskom prvenstvu ove godine. Prošlo je dosta  vremena otkako je Argentina osvojila trofej, tako da će ovo za nas biti turnir od izuzetnog značaja. Znam da ćemo zbog igranja na domaćem terenu biti pod ekstrapritiskom. Zato se moramo dobro pripremiti kako bismo turnir završili pobednički – izjavio je argentinski selektor Serđio Batista.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, Zvezda izgubila od Slovana

Argentina je, uz Urugvaj, najtrofejnija nacija turnira s 14 titula. Poslednji su put „gaučosi“ slavili 1993. godine. Brazil je na osam naslova, ali je i aktivni branilac naslova iz Venezuele 2007. godine.

Osim Japanaca, kao gosti će u Argentini od prvoga do 24. jula igrati Meksikanci, koji dolaze jubilarni deseti put.

Utakmice će se igrati na ukupno osam stadiona, u La Plati, Buenos Airesu, Cordobi, Mendozi, Santa Feu, San Juanu, Jujuyu i Salti, a takmičenje će Argentinci otvoriti prvog jula protiv Bolivije na Gradskom stadionu u La Plati.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Skolari: Ja sam krivac

 

Copa America 2011., žreb grupa:

Grupa A: Argentina, Bolivija, Kolumbija, Japan

Grupa B: Brazil, Paragvaj, Ekvador, Venecuela

Grupa C: Urugvaj, Čile, Meksiko, Peru