ivica_iliev_akcija_par_javorPartizan ubedljiv protiv Javora, Stanojević zadovoljan

 

Fudbaleri Partizana pobedili su danas Javor sa 4:1 u 12. kolu Super lige i tako stekli šest bodova prednosti na vrhu tabele.

Partizan sada ima 31 bod, dok druga Crvena zvezda ima 25, a treći Rad 24.

Golove za Partizan postigli su Ivica Iliev u 38, Stefan Babović u 59, Kleo u 69. i Radosav Petrović u 88. minutu. Čast Javora spasao je Goran Gogić u 90. minutu.

kizito_faul_par_javorCrno-beli su lomili „bunker“ gostiju sve do 38. minuta, kada je Iliev, koji je do tada propustio jednu izglednu šansu, šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta se odbila o odbranu Javora i završila iza leđa golmana Damira Kahrimana.

Povezana vest:  Miroslav Djukić zadovoljan žrebom

Partizan nije stvarao mnogo izglednih prilika sve do 59. minuta, kada je Saša Ilić prošao dvojicu igrača, ušao u šesnaesterac i precizno dodao Baboviću, kome nije bilo teško da povisi na 2:0.

Babović je 10 minuta kasnije bio asistent, pošto je sa desnog krila centrirao do Klea, a ovaj savladao Kahrimana. „Rezervista“ Marko Šćepović asistirao je sa leve strane u šesnaesterac do Petrovića, koji je tada postigao svoj šesti prvenstveni gol.

Povezana vest:  Mačva eliminisala Zvezdu u četvrtfinalu Kupa Srbije

moreira_faul_par_javorU poslednjem minutu je Gogić, posle dodavanja iz slobodnog udarca, glavom savladao Vladimira Stojkovića.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević bio je jako zadovoljan pobedom i igrom.

-Izuzetno sam zadovoljan. Već duže vreme igramo atraktivno i brzo i stvaramo šanse. Tako j bilo večeras, imali smo mnogo prilika i na kraju smo dali četiri gola čvrstoj ekipi Javora koja je u prethodnih 11. kola primila samo sedam – rekao je Stanojević novinarima.

Povezana vest:  Stanojević: Ništa ne prepuštamo slučaju u Skoplju

Trener Javora, bivši Zvezdin igrač Zoran Njeguš, rekao je novinarima u šali da je više sreće protiv Partizana imao kao igrač.

-Partizan je pokazao da ima izvanrednu pas igru. Mi smo pružili otpor koliki smo mogli. Pokušali smo da ugrozimo gol protivnika, ali to nam je uspelo samo u završnici. Predstoji nam bitka za opstanak. Pokušaćemo da osvojimo što više bodova do kraja jesenjeg dela -rekao je Njeguš.

 

PHOTO: ataimages.rs