Moussa_Sow_GervinhoLans uzeo bod u Marseju, prvi het trik Soua

 

Fudbaleri Lansa neprijatno su iznenadili ekipu Olimpika iz Marseja pošto je susret 13. kola Le Championnata završen rezultatom 1-1.

Poveli sufudbaleri Didijera Dešampa već u šestoj minuti kada je glavom nakon kornera, pored nemoćnog golmana Runje, precizan bio Stefane Mbia. Ali, ako su domaći navijači nakon toga očekivali lagan posao protiv jedne od najslabijih ekipa lige, nisu ga dočekali. Štaviše, nisu dočekali ni pobedu jer je u 58. minuti izjednačio Eduardo Ribeiro.

Povezana vest:  FK Rad nezadovoljan suđenjem u Super ligi

Lans-MarsejLans je tako i peto uzastopno kolo ostao neporažen, ali ni ta ga činjenica nije pomerila iz zone ispadanja. Trenutno se s 14 bodova nalazi na 18. mestu. Niz od tri kola bez pobede prekinuo je Bordo, a uspelo mu je to u poslednjim trenucima utakmice protiv Nansija kada je iz slobodnog udarca za konačnih 2-1 zabio Čeh Jaroslav Plašil. Pre toga je u 21. minuti ekipa Žana Tigane u vođstvo doveo Lamine Sane, a u 82. je izednačio Paul Alo’o Efoulou.

Povezana vest:  El Hadidi: Ponosan sam

Vodeći Brest nije pred svojim navijačima uspeo da pobedi Sošo, ekipu koja do ovog kola nije osvojila nijedan bod u gostima. Utakmica je okončana rezultatom 1-1, a gosti su čak i vodili pogotkom Brauna Idejea iz 22. minute. Šesnaest minuta kasnije izjednačio je Nolan Rou. Spomenimo i da je utakmica između Valensijena i Sent Etijena odloženog zbog loših vremenskih uslova.

Povezana vest:  Matić: Sa Portugalom za neophodno samopouzdanje

Musa Sou je svojim prvim het trikom u karijeri doprineo ubedljivoj pobedi svoje ekipe u poslednjoj utakmici subotnjeg rasporeda fransuskog šampionata. Lil je protiv Kaena slavi  rezultatom 5:2. Jusef El-Arabi je postigao dva gola za Kaen, tako da sada Sou i on zauziumaju prvo mesto na listi strelaca u prvenstvu Francuske sa po devet postignutih golova.