Ponedeljak 25.06. nam donosi rasplet u grupi A na Svetskom prvenstvu u fudbalu. U direktnom obračunu se sastaju lider grupe i domaćin Rusija sa selekcijom Urugvaja.

Nakon furiozna prva dva kola i dve veoma ubedljive pobede nad reprezentacijama Saudijske Arabije (5:0) i Egipta (3:1), čime su potvrdili plasman u drugi krug, pred domaćinom je nateži ispit protiv jednog od favorita iz sene na ovom Svetskom prvenstvu – selekcije Urugvaja. Ono što je bitno naglasiti je da bi u ovom susretu Rusiji i bod bio dovoljan za potvrdu prvog mesta, što će sigurno uticati na postavku igre domaćeg selektora Čerčesova koji će verovatno igrati malo povučenije i čekati priliku iz kontranapada. Sigurno je da će domaća publika ispuniti tribine do poslednjeg mesta, kako bi svojim izabranicima na taj način pomogli da dođu do zacrtanog cilja.

Povezana vest:  Arsenal kod kuće osvojio samo bod protiv Evertona

Čerišev se promovisao u jednog od favorita na kladionicama za zlatnu loptu ovog Svetskog prvenstva sa 3 gola u prva 2 kola, tako da će pun samopouzdanja biti velika pretnja golmanu Musleri. Svakako da je bitno ko će sa koje pozicije u osminu finala zbog daljnjeg takmičenje i eventualno lakšeg puta ka samoj završnici. Iako se u grupi B, s kojom se će se ukrstiti ekipe Rusije i Urugvaja, nalaze bivši svetski prvaci Španija i aktuelni evropski prvaci Portugal, posao u osmini finala neće biti nimalo lak sa kim god da se sukobe.

Povezana vest:  Florenci: Zaslužili smo zvižduke

Da li će Rusija ostati na samo jednom primljenom golu, i to iz penala, i uspeti sačuvati mrežu protiv najjačeg napadačkog dvojca na ovom prvenstvu (Kavani, Suarez) i tako potvrditi prvo mesto, ostaje nam da vidimo u ponedeljak 25.06. kada se igra ova utakmica na stadionu Kosmos Arena u Samari.