zvezdan_terzicBatić: Terziću pritvor produžen na nezakonit način

 

Odbrana bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića žaliće se Apelacionom sudu na rešenje Višeg suda koji mu je produžio pritvor i odbio jemstvo od 200.000 evra jer smatra da je nije doneto na zakonit način, saopštio je danas njegov Terzićev advokat Vladan Batić.

Povezana vest:  Đurđević: Utakmica sa Radom veoma važna

-Vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu nije nadležno da odlučuje o jemstvu nego to čini sudeći sudija odnosno predsednik sudskog veća koji postupa po optužnici po pribavljenom mišljenju tužilaštva – naveo je Batić u saopštenju.

Batić je istakao i da je Viši sud „protivzakonito na štetu okrivljenog dodao“ razloge za pritvor, jer je pored bojazni od bekstva kao razlog za produženje pritvora naveo i visinu zaprećene kazne.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 17. kola i tabela Primere

-Odbrana zato veruje da će žalba biti uvažena kao i da će jemstvo biti prihvaćeno i pritvor ukinut – naveo je Batić.

Terzić, koji je sa još trojicom saradnika optužen da je kao predsednik OFK Beograda prisvojio četiri miliona evra od transfera fudbalera u strane klubove, predao se 11. novembra posle dvogodišnjeg bekstva. Početak suđenja Terziću zakazan je za 17. januar 2011. godine.

Povezana vest:  Navijači Palmeirasa napali fudbalera tog kluba

Optuženi su i bivši generalni sekretar zajednice klubova prve Savezne lige, bivši direktor OFK Beograda Vladimir Bulatović i bivši funkcioner tog kluba i fudbalski menadžer Dušan Podunavac.