vladimir_petrovic_kzn_sport_kafe_1Petrović traži pobedu zbog samopuzdanja

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović kaže da bi pobeda u sutrašnjoj prijateljskoj utakmici protiv Bugarske bila veoma važna zbog vraćanja poljuljanog samopuzdanja reprezentativcima Srbije.

-Kao što sam i planirao, prijateljski duel u Sofiji iskoristiću za proveru mogućnosti debitanata koje sam pozvao. Međutim, niko ne voli da gubi utakmice, čak i kad su prijateljske, tako da za mene duel protiv izabranika Lotara Mateusa ima i takmčarski značaj – rekao je Petrović i dodao da ga više ne interesuje prošlost, već isključivo gleda u budućnost i meč protiv Bugarske.

Povezana vest:  Inter slavio u Firenci, Đenovi pripao gradski derbi

Povrede standardnih reprezentativaca primorale su Petrovića da napravi izmene u timu, ali on na današnjoj konfrenciji za štampu nije želeo da otkriva taktičke zamisli.

-Zbog povreda smo imali mnogo problema pred put u Bugarsku, pa zbog toga moram da napravim pomene u sastavu tima koji će sutra istrčati na teren, ali ne bih sad ništa da vam otkrivam. Nadam se normalnoj situaciji i očekujem da će sve proći u najboljem mogućem redu za našu selekciju – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Borusija Dortmund preuzela čelo tabele Bundes lige

Domaće novinare zanimalo je mišljenje Petrovića o selektoru reprezentacije Bugarske Lotaru Mateusu i o kvalitetu ekipe.

-Lotar je odličan trener i veliki fudbaler koji ume da prenese znanje svojim igračima. Imate dosta dobrih igrača. Istakao bih Stilijana i Martina Petrova, koji su već standardni u vašoj selekciji, ali i Ivelina Popova, veoma kvalitetnog napadača. Očekujem kvalitetnu utakmicu u kojoj obe reprezentacije žele da poprave utisak iz prethodnih kvalifikacionih susreta – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Nikolić: Spremni smo za Honved, odluka u revanšu

Duel na nacionalnom stadionu „Vasil Levski“ biće 29. susret dve selkcije i svojevrsni revanš za meč koji smo odigrali pre dve godine na stadionu Partizana i slavili sa 6:1. Naša reprezentacija do sada je zabeležila 16 pobeda, Bugari su slavili na sedam mečeva, a pet je završno nerešenim rezultatom uz gol razliku 61:40 u našu korist.