dusan_ivkovic_kosarka_selektorEVROLIGA

 

Pešić debituje u Ljubljani, Ivković gostuje u Rimu

 

Novi trener španske Valensije Svetislav Pešić debitovaće na klupi tog kluba već sutra u utakmici petog kola D grupe Evrolige protiv slovenačke Olimpije u Ljubljani.

Nekadašnji jugoslovenski selektor će na novom poslu startovati u novoj dvorani „Stožice“ u slovenačkoj prestonici protiv nimalo lakog rivala koji je u prva četiri kola samo jednom poražen.

Olimpija je ove sezone nepobediva na domaćem terenu, a glavni aduti Jurija Zdovca su američki internacionalci Kevin Pinkni i Keni Gregori, uz već standardnog reprezentativca Makedonije Vladu Ilijevskog.

Povezana vest:  Čanak: Utakmica protiv Mornara - još jedno finale

Drugi naš trener Dušan Ivković gostovaće sa atinskim Olimpijakosom u Rimu, gde će Roma uzdrmana ubedljivim porazom od španske Unikahe pokušati da se vrati u igru za plasman među 16 najboljih ekipa u Evropi.

U istoj grupi belgijski Šarlroa, koji je pokazao da nije baš potpuni autsajder u najjačoj konkurenciji, dočekaće ekipu madridskog Reala. „Kraljevski klub“, uprkos ne baš standardno dobrim rezultatima i igrama, je apsolutni favorit.

Povezana vest:  Tomić: Očekuje nas težak posao protiv Mege

U A grupi, osim Partizana i Kahe Laborala, koji se sastaju u Beogradu ostali timovi će sutra odmarati.

Italijanski Montepaski i španska Barselona su u protekla dva kola izgubili od turskog Fenerbahče, pa će njihov međusobni okršaj u C grupi u Sijeni biti veoma zanimljiv. U italijanskom klubu sjajne partije pružaju nekadašnji član „crno-belih“ i naturalizovani Makedonac Lester Mekaleb i srpski internacionalac Milovan Raković.

Povezana vest:  EVROLIGA, Nenad Krstić najkorisniji igrač 9. kola Evrolige

U okršaju timova koji još ne znaju za pobedu u Evroligi prvak Hrvatske Cibona gostovaće Lijetuvos Ritasu, a poraženi praktično može da zaboravi na plasman u Top 16.

Francuski Šole je u prošlom kolu trijumfovao u Zagrebu, a duel sa za sada nepobedivim Fenerbahčeom na domaćem terenu pokazaće realnu snagu ekipe u kojoj igra plejmejker Vule Avdalović.