manchester_unitedGlejzer oslobađa Mančester dela dugova

 

Vlasnik Mančester Junajteda Malkolm Glejzer saopštio je da će do 22. novembra otplatiti kredit od 220 miliona funti, koji je uzeo 2005. godine prilikom kupovine kluba.

Reč je o najnepovoljnijem kreditu koji je uzet u poslednjih pet godina, jer godišnja kamata na njega iznosi čak 16,25 odsto.

U danas izdatom saopštenju, porodica Glezer tvrdi da ne „isisava“ keš iz kluba za otplatu skupih kredita, mada se ne navodi iz kojih sredstava će biti plaćeno 220 miliona funti.

Povezana vest:  Nojer povredio list, zamenjen u drugom poluvremenu

Navijači „crvenih đavola“, međutim, ne veruju Amerikancima i traže jasan odgovor na pitanje kako oni finansiraju servisiranje dugova uzetih na ime Mančester Junajteda.

-Sada je pravo vreme da Glejzeri konačno jasno i glasno kažu istinu o tome šta se dešava u Mančesteru i kakvi su im planovi. Dosta je bilo tajni i spinova svih vrsta. Pozivamo ih da navijačima kažu punu istinu, kakva god ona bila – rekao je izvršni direktor Udruženja navijača Mančester Junajteda Dankan Dresdo.

Povezana vest:  Milunović i Kostić prelaze u Sporting

Ni posle otplate kredita od 220 miliona funti, Mančester Junajted neće biti ni blizu finansijskoj situaciji kakvu je imao pre prodaje kluba, kada nisu postojali dugovi.

Prema kvartalnom finansijom izveštaju od 30. septembra, ukupna dugovanja Mančester Junajteda smanjena su sa 521,7 na 509,4 miliiona funti, a magazin Forbs je pre dva meseca procenio da klub vredi 1,8 milijardi dolara.

Povezana vest:  Španci slavili titulu, zaboravljajući na krizu i probleme