neven_subotic_rep_srb_fudMenadžer: Subotić ne ide u Čelsi u januaru

 

Menadžer srpskog fudbalera Nevena Subotića odbacio je mogućnost da Borusija iz Dortmunda u januaru prihvati ponudu Čelsija i dozvoli svom štoperu da napusti Nemačku i pređe u London. Uprava Čelsija navodno je za 21-godišnjeg Subotića ponudila 23,5 miliona funti (27,5 miliona evra), pošto joj je hitno potrebno rešenje u povredama oslabljenoj odbrani u kojoj sada ima samo jednog centarhalfa.

Menadžer Stiv Keli je, ipak, istakao da ne postoje šanse da se Borusija odrekne Subotića sa kojim ima ugovor do 2014. godine.

Povezana vest:  Zidan konačno progovorio o udaranju Materacija

-Ne postoje apsolutno nikakve šanse da Neven napusti Dortmund u januaru. Ko kog da dođe po njega. Nebitno je. On je vrlo srećan trenutno i nigde ne ide – kazao je Keli.

Subotića, prema ranijim izvestajima medija, žele i drugi bogati engleski klubovi Mančester junajted, Mančester Siti i Arsenal.

-To i nije iznenađenje, jer je Neven vrhunski fudbaler. Ali, sada razmišlja samo o Borusiji i siguran sam da u januaru neće ni pomisliti o odlasku iz kluba u kome je zadovoljan – rekao je Keli.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Park Đi Sung - "srce tima" Južne Koreje

Subotić verovatno ne bi imao mnogo problema da se prilagodi Premijer ligi, pošto tečno govori engleski jezik, jer je živeo u SAD pre nego što je prešao u Majnc, a juna 2008. godine i u redove Borusije, trenutnog lidera nemačke Bundeslige.

Mnogi klubovi odavno ga prate, ali se Čelsiju žuri zato što zbog povreda Ančeloti ne može da računa na kapitena Džona Terija i Aleksa. Na poziciji štopera zato mu je ostao samo Subotićev saigrač iz srpske reprezentacije Branislav Ivanović.

Povezana vest:  Vrhovni sud potvrdio zatvorsku kaznu za bivšeg funkcionera

Mediji prenose i da Čelsi razmišlja o dovođenje Davida Luiža iz Benfike ili Gerija Kejhila iz Boltona.