Fabio_CapelloKapelo na nišanu medija

 

Selektor engleske fudbalske reprezentacije Italijan Fabio Kapelo sve češće je, zbog slabih rezultata državnog tima, na meti ostrvskih medija, koji više ni ne biraju način da ga uvrede.

Nakon prekjučerašnjeg poraza od Francuske na svom terenu od 2:1 Kapelo je u svim medijima oštro kritikovan za postavku taktike, koja je okarakterisana kao „igra bez mozga i hrabrosti“.

Povezana vest:  UEFA odbacila žalbe Fenerbahčea i Bešiktaša

Najoštriji u kritici italijanskog stručnjaka bio je dnevni list „Dejli Miror“, čiji je novinar napisao da je engleski fubdal „nakon budale sa kišobranom, dobio i glupana sa kapom“, aludirajući osim na Kapela, i na prethodnog šefa stručnog štaba Stiva Meklarena, koji je često mečeve vodio sa kišobranom u ruci.

Kapelo je, naime, na meču sa Francuzima nosio bejzbol kapu, koja je mnogim medijma poslužila kao inspiracija za vređanje i podsmevanje.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Pobede Čelsija i Benfike, Bazel iznenadio Totenhem

Hajci na Kapela pridružio se i Liverpul, čiji se najbolji igrač Stiven Džerard povredio na susretu sa „trikolorima“. Čelnici tog kluba optužili su selektora Engleske da se poneo potupo amaterski i da nije ispoštovao dogovor da Džerard, pošto je na meč doputovao rovit, igra samo sat vremena.

Umesto toga kapiten Liverpula na terenu je bio skoro 85 minuta, a teren je napustio šepajući, pa se pretpostavlja da će morati da pauzira najmanje mesec dana.

Povezana vest:  Mitrović za trijumf Njukasla, Totenhem drugi