Chelsea_logo

Brus Bak: Ostajemo pri optužbama za rasizam

 

Predsednik fudbalskog kluba Čelsi Brus Bak rekao je danas da će taj klub ostati pri optužbama da je premijerligaški sudija Majk Klatenburg na rasnoj osnovi vređao igrača tog tima Džona Obi Mikela. Bak je rekao da je tri puta odvojeno razgovarao sa igračima koji su tvrdili da su čuli rasističke uvrede na račun Obi Mikela, i da su na pitanje da li je sudija rekao „Mikel“ ili „majmun“ (manki), svaki put odgovorili da su čuli „majmun“.

Povezana vest:  Verona i Lacio odigrali nerešeno

On je dodao da su do odluke da tuže sudiju Klatenburga došli nakon „velikog pretrpljenog bola i dugih razgovora nakon utakmice sa Junajtedom“. Predsednik Čelsija je istakao da „klub ne želi da ulazi u sukob sa bilo kojim sudijom ili ličnošću iz fudbala“ kao što ne želi „osvetu za (Džon) Terija“.

Teri je zbog prošlogodišnjeg ispada na utakmici između Kvins Park Rendzersa i Čelsija, kada je na rasnoj osnovi vređao Antona Ferdinanda, dobio četiri meča suspenzije i platio kaznu od 220.000 funti.

Povezana vest:  Svečano otkrivena statua Aleksa Fergusona na Old Trafordu

Sudija Klatenburg bi za greške u suđenju, kada je na utakmici između Čelsija i Mančester junajteda dodelio dva crvena kartona igračima londonskog kluba i priznao gol iz ofsajda Junajtedu, mogao da bude suspendovan između četiri i osam utakmica.

Ukoliko se dokaže i da je vređao na rasnoj osnovi, sledi mu doživotna suspenzija i izbacivanje iz fudbala.

Povezana vest:  Mesi spreman za meč sa Atletikom iz Bilbaa