djera_sostar_i_dane_kzn_union

Šoštar: SSS prvi uskladio rad sa Zakonom o sportu

 

Predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Aleksandar Šoštar rekao je danas da je ta organizacija prva uskladila svoj rad sa sistemom poslovanja na osnovu novog Zakona o sportu.

aleksandar_sostar_kzn_union (2)On je govoreći na redovnoj konferenciji za medije istakao da je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac verovatno nenamerno napravio grešku, kada je nedavno prokomentarisao kako ŠS treba da uskladi svoje propise.

Povezana vest:  Šoštar: Infrastruktura preduslov za omasovljenje sporta

-Mi smo prvi uradili sve što je trebalo da uskladimo poslovanje sa novim Zakonom o sportu i sve što radimo – radimo u dogovoru sa državom, odnosno Ministarstvom omladine i sporta. Odnosi sa OKS su u najmanju ruku korektni i uveren sam da će takvi i ostati – rekao je Šoštar.

On je podsetio da je SSS najmasovnija sportska organizacija na Balkanu koja u svom sastavu ima 96 teritorijalnih saveza, 21 savez u proceduri prijema, 95 granskih saveza, pet pridruženih i četiri pomažuća člana.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Mikecu izmakao rekord Bundes lige

-Trajemo preko 60 godina, a toliko trajemo jer dobro radimo. Nastavićemo na isti način, jer je naša uloga da svima koji su u sistemu sporta omogućimo dostupnost informacija i usluga – poručio je Šoštar.

Godišnja skupština SSS održaće se 20. novembra, dok je za 15. decembar zakazana svečana sednica na kojoj će biti dodeljena specijalna godišnja priznanja.

Povezana vest:  TRIATLON, Švajcarkinja Nikola Špirig pobedila u foto finišu