Lee Bowyer celebrates Birmingham CityNovi poraz Čelsija, Mančester na deobi prvog mesta

 

Fudbaleri Čelsija izgubili su danas na gostovanju kod Birmingem Sitija sa 0:1 i pretrpeli drugi uzastopni poraz u engleskoj Premijer ligi.

Pobednički gol za Birmingem postigao je Li Bojer u 17. minutu meča u kome je Nikola Žigić za domaće igrao do 72. minuta, dok je Branislav Ivanović sve vreme bio u timu Čelsija, koji je, uprkos porazu, ostao lider Premijer lige.

Sada, međutim, ima isti broj bodova kao i Mančester junajted, koji je golovima Patrisa Evre i Havijera Čikarita Ernandesa pobedio Vigan sa 2:0.

Povezana vest:  Kokeza ugostio generalnog sekretara FS Italije

Javier_Hernandez_Nemanja_VidicPosao su Mančesteru olakšali i fudbaleri Vigana, koji su do 62. minuta dobili dva crvena kartona.

Duel sa Viganom bio je i prvi za Vejna Runija posle pauze od 16. oktobra. Runi je u igru ušao u 56. minutu. Nemanja Vidić sve vreme je bio na terenu.

Čelsi i Mančester su u dosadašnjem toku sezone osvojili po 28 bodova, dok je dva manje sakupio Arsenal, koji je ranije danas u londonskom derbiju sa Totenhemom ispustio prednost od 2:0 i izgubio sa 2:3.

Povezana vest:  KLUPSKO SP 2010, Inter ubedljiv protiv korejskog Seongama

Pobednički gol za Totenhem postigao je u 86. minutu Junes Kabul koji je bio najviši u skoku posle centaršuta Rafaela van der Varta iz slobodnog udarca.

Van der Vart je bio asistent i kod prvog gola Totenhema, koji je u 50. minutu postigao Geret Bejl. Zatim je u 67. minutu Van der Vart i izjednačio na 2:2 sa penala dosuđenog pošto je kapiten Arsenala Sesk Fabregas rukom zaustavio šut istog igrača iz slobodnog udarca.

Povezana vest:  Lučo Gonzales se vratio u River Platu

Prethodno su Samir Nasri i Maruane Šamak golovima u devetom, odnosno 27. minutu Arsenalu doneli prednost, ali su „tobdžije“ doživele i drugi uzastopni poraz na domaćem terenu, a Totenhem stigao do prve pobede na gostovanju kod gradskog rivala još od 1993. godine.

Najubedljiviji je bio Bolton, koji je savladao Njukasl sa 5:1, dok je Stouk Siti odneo bodove sa gostovanja kod Vest Brombič Albiona – 3:0.

Blekpul je sa 2:1 pobedio Vulverhempton za koji je od 29. minuta igrao Nenad Milijaš.