iliev_par_cukRašović i Romčević zadovoljni utakmicom

 

Pomoćni trener Partizana Vuk Rašović rekao je danas da je zadovoljan pobedom protiv Čukaričkog, ali da ta utakmica njegovoj ekipi mora da posluži kao opomena, jer mora da igra koncentrisano do poslednjeg minuta.

Fudbaleri Partizana pobedili su na Banovom brdu Čukarički sa 4:2, u utakmici 13. kola Super lige Srbije. Crno-beli su do 76. minuta vodili sa 4:0, ali su u završnici utakmice, iz prekida, primili dva gola.

-Ostvarili smo ono što smo planirali. Ušli smo u utakmicu veoma ozbiljno i profesionalno, što je rezultiralo brzim vođstvom na poluvremenu od 3:0. Tako smo ušli i u drugi deo meča, pokušali smo izmenama da odmorimo neke igrače, pošto za tri dana igramo u Ligi šampiona – rekao je Rašović na konferenciji za novinare posle utakmice.

-Drugo poluvreme smo odigrali korektno, primili smo pred kraj utakmice dva gola iz dva šuta, ali to je fudbal, to se dešava. Odigrali smo dobru utakmicu i mislim da je to pravac kojim treba da nastavimo – dodao je on.

Rašović je rekao i da današnja utakmica mora da posluži kao opomena njegovoj ekipi.

Povezana vest:  ITALIJANSKA SERIA A, Borba za titulu nije gotova

-Primili smo dva prelepa gola. Došlo je do malog opuštanja, ovo je opomena da se igra 90 minuta. Moraćemo da podignemo koncentraciju i igramo do poslednjeg sudijskog zvižduka“, rekao je Rašović.

vladimir_romcevic_trener_cukarickiTrener Čukaričkog Vladimir Romčević rekao je da je zadovoljan igrom svog tima i da je utakmica sa srpskim šampionom poslužila za afirmaciju mladih igrača ekipe sa Banovom brda.

-Partizan je zasluženo pobedio. Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom je, posle naših individualnih grešaka Partizan imao visoko vođstvo, što je presudilo, ali smo i pored toga imali nekoliko dobrih prilika za gol. U drugom delu je bilo drugačije – postigli smo dva lepa pogotka, afirmisali nekoliko mladih igrača iz naše omladinske škole, zbog čega je meč imao poseban značaj – rekao je on.

-Naši igrači su odigrali veoma dobro, zadovoljni smo. Pružili smo maksimum, Partizan je inspiracija, učesnik Lige šampiona, aktuelni prvak, pa nije bilo potrebno motivisati igrače. Trudićemo se da ponovimo ovakvu igru. Mislim da je Partizan odigrao onoliko koliko je bilo dovoljno da se osvoje tri boda – dodao je Romčević.

Kapiten Partizana Mladen Krstajić rekao je da je zadovoljan pobedom, ali je i kritikovao pojedine igrače zbog slabog zalaganja u drugom delu utakmice.

Povezana vest:  FIFA nije dobila ponudu neke zemlje da zameni Brazil

-Zasluženo smo pobedili. Na vreme smo poveli, prvo poluvreme smo odigrali na nivou Partizana. Drugi deo smo dobro počeli, postigli četvrti gol, ali mislim da je nedopustivo, bez obzira ko je na terenu, da posle 4:0, kada treba da slomiš protvnika i postigneš još jedan, dva gola – da primis dva pogotka – rekao je Krstajić.

-Mislim da nam to ne treba, ali najbitinija su tri boda. Cela ekipa je bila koncentrisana do 4:0, sve je bilo perfektno. Pojedini igrači moraju da se zamisle i da shvate da se u Partizanu igra 90 minuta, da se i na treningu i na utakmici daje maskimum, a ne da se u drugi deo uđe nonšalanto, kao što su uradili pojedinci – dodao je on.

babovic_partizan_cukarickiStrelac drugog kola za Partizan Stefan Babović rekao je da crno-beli  visokim pobedama stiču autoritet i ocenio da ekipa igra na visokom nivou.

-Izuzetno dobro smo odigrali utakmicu, osim što smo, bez potrebe primili dva gola. Sami sebi kuvamo čorbu, nema potrebe to da radimo. Malo smo ljuti na sebe zbog toga, ali Partizan je dominirao, pokazao je da je mnogo jači i nastavio da gazi – rekao je Babović.

Povezana vest:  Barselona najbolji klub Evrope u 2015. godini

-Mi hoćemo da dajemo tri, četiri gola, tako stičemo autoritet. Ako se analizira ova polusezona, retko koja ekipa je prošla ispod tri, četiri gola. Moramo time da budemo zadovoljni, Partizan igra na visokom nivou – dodao je on.

Strelac golova za Čukarički Mihajlo Cakić rekao je da je čast dati Partizanu dva pogotka.

-Velika je čast dati Partizanu dva gola, pogotovo što se zna da je to najbolja ekipa na ovim prostorima. Ali, to je plod igre cele ekipe, mogao je bilo ko da postigne gol. Dogovorili smo se da šutiramo što više, ja sam to ispunio i pred kraj postigao dva pogotka – rekao je on.

-Da smo ranije dali golove bilo bi možda malo ‘gušće’. Ali, ovo je bila lepa fudbalska predstava, sa šest pogodaka. Čestitam Pastizanu na zaluženoj pobedi, želim im da osvoje titulu – dodao je Cakić.

PHOTO: ataimages.rs