karlo_anceloti_trenerLIGA ŠAMPIONA

Grupa F: Čelsi igra za prvo mesto i Ančelotija

 

Fudbaleri Čelsija pokušaće sutra protiv Žiline, u utakmici petog kola Lige šampiona da pobede i osvoje prvo mesto u Grupi F, ali i vrate samopouzdanje zbog poraza u domaćem prvenstvu. Fudbaleri Čelsija sutra od 20.45 na Stamford Bridžu igraju protiv slovačke Žiline. „Plavci“ su prvi na tabeli sa sve četiri pobede i obezbedili su plasman u drugu fazu, a Žilina je bez bodova.

Povezana vest:  Kolarov: Sledeći cilj je titula u Premijer ligi

Čelsi je na poslednje četiri prvenstvene utakmice pretrpeo tri poraza, zbog čega ga je Mančester junajted stigao na tabeli. Mediji i navijači zbog toga kritikuju trenera Karla Ančelotija.

-Spreman sam na kritike, jer je takav život trenera. Kada ekipa ne pobeđuje trener je najodgovorniji, ali to je normalno. Takav je moj posao, ja radim za tim – rekao je Ančeloti britanskim medijima.

-Nemam problema sa navijačima. Svake godine je teško, a iz svakog teškog trenutka moramo da se izvučemo – dodao je italijanski trener.

Povezana vest:  Totenhem želi da otkupi Bekamov ugovor

Britanski mediji su naveli da Ančeloti razmišlja da ode iz Čelsija, pošto oseća da je njegov autoritet poljuljan odlaskom pomoćnog trenera Reja Vilkinsa, koji je dobio otkaz. Utakmicu protiv Žiline propustiće kapiten Džon Teri zbog povrede noge, u timu neće biti ni Frenka Lamparda, dok će Aleks igrati, uprkos tome što su lekari preporučili operaciju kolena. Posle suspenzije, u tim se vraća Mikael Esjen.

Povezana vest:  Vojvodina u drugom kolu kvalifikacija za LE

Žilina je u prošlom kolu izgubila od Olimpika sa 0:7, a postigla je jedan gol na četiri utakmice, uz 15 primljenih. U drugoj utakmici Grupe F Spartak će od 18.30 u Moskvi igrati protiv Olimpika iz Marseja. Obe ekipe imaju po šest bodova, a pobeda bi značila veliki korak ka plasmanu u drugu fazu.