cristiano-ronaldo2LIGA ŠAMPIONA, GRUPA G

Real igra protiv Ajaksa za prvo mesto u grupi

 

Fudbaleri Real Madrida igraju sutra protiv Ajaksa, utakmicu petog kola u Ligi šampiona i pobedom bi mogli da osvoje prvo mesto u Grupi G, a holandski tim želi da prekine niz od tri utakmice bez pobede. Četvorostruki prvak Evrope Ajaks od 20.45 igra protiv Real Madrida, koji je trofej najelitnijeg evropskog takmičenja osvajao devet puta i potreban mu je bar bod kako bi zadržao šanse za plasman u drugu fazu.

Ajaks nije pobedio na poslednje tri utakmice u prvenstvu, izgubio je od Haga i AZ Alkmara, a u subotu je odigrao bez golova sa PSV Ajndhovenom. Real je prvi na tabeli Grupe G sa 10 bodova, a Ajaks je treći sa četiri boda.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Inijesta ipak igra za Španiju na SP u Južnoj Africi

-Ne smemo da izgubimo od Reala ako želimo da ostvarimo naš cilj I sačuvamo ime u Evropi – rekao je igrač sredine terena Ajaksa Demi de Zeuv.

Trener Ajaksa Martin Jol je nedavno izjavio da su za lošu formu ekipe krivi odlasci Marka Pantelića i Denisa Romedala. Utakmicu protiv Reala mogao bi da propusti Urbi Enauelson zbog povrede članka, dok defanzivac Oleger ima problema sa tetivom kolena.

Sa druge strane, trener Reala Žoze Morinjo mogao bi da odmori pojedine igrače, kako bi ih sačuvao za „el klasiko“ – derbi protiv Barselone, koji je na programu sledećeg ponedeljka.

Povezana vest:  Crveno beli u Budvi bez Tošića i Milovanovića

-Napravićemo izmene u timu za meč protiv Ajaksa. Stvari idu prema planu, a u našem timu ima mnogo igrača koji mogu da odgovore svakom izazovu – rekao je pomoćni trener Reala Aitor Karanka.

Real u utakmicu ulazi posle prvenstvene pobede nad Atletkom iz Bilbaoa od 5:1. Kristijano Ronaldo je na tom meču postigao tri gola, a ekipu će posle dve utakmice suspenzije sa klupe predvoditi Žoze Morinjo.

Utakmicu protiv Ajaksa propustiće napadač Gonzalo Iguain zbog povrede leđa, a Sami Kedira zbog povrede tetive.

U drugoj utakmici u Grupi G Okser će od 20.45 igrati protiv Milana. Francuski tim je poslednji na tabeli sa tri boda, dok roso-neri imaju dva boda više. Obe ekipe mogu do plasmana u drugu fazu.

Povezana vest:  Inter ponovo drugi na tabeli Serije A

-Moramo da pobedimo Okser. Ta utakmica nam je važna kao i ostali mečevi u domaćem prvenstvu – rekao je napadač Milana Zlatan Ibrahimović, koji je osvajao prvenstva sa Ajaksom, Barselonom i Interom, ali nikada nije osvojio trofej Lige šampiona.

Milan je u seriji od četiri uzastopne pobede u prvenstvu, a Ibrahimović je postigao golove na poslednje tri utakmice. Do sada je postigao ukupno 10 golova u svim takmičenjima. Utakmicu protiv Oksera propustiće Andrea Pirlo zbog povrede butine, a odsustvovaće i Alesandro Pato, Filipo Inzagi i Matje Flamini.