vinsent_del_boske_selektor_spanija_1Del Boske: Ja sam kriv za sramotne poraze od Argentine i Portugala

 

Selektor španske reprezentacije Visente del Boske preuzeo je na sebe najveći deo krivice za dva teška poraza u dve prijateljske utakmice svetskih šampiona, protiv Argentine i Portugala.

U septembru su Španci izgubili od Argentine s 4:1, a prošle srede su stradali u Lisabonu kod Portugala, koji ih je demolirao s 4:0.

Povezana vest:  Fudbaler Vest Hema optužen za napad na dve žene

-Glavni krivac? To bih verovatno bio ja. Ne kažem to da bih izigravao mučenika, već zato što očigledno nisam uspeo na pravi način da motivišem moje reprezentativce. U svakom slučaju, dobili smo dva značajna upozorenja. Status svetskih prvaka trebao bi da nas motiviše za preuzimanje veće odgovornosti za naše nastupe – izjavio je selektor španske reprezentacije u ponedeljak na predstavljanju knjige “Del Boskeove metode“, iz pera novinara Joakina Makrota.

Povezana vest:  Fudbaleri Norveške u Malagi dočekuju Tursku u kvalifikacijama za SP

Logično, ugledni španski sportski dnevnici oštro su kritikovali igru i rezultate “furije“ u spomenutim utakmicama, a meč protiv Portugala okarakterisali su kao “najgori u zadnjih nekoliko godina“.

-‘Da li su to bili ‘crveni’?’- pitala se Marca, dok je konkurentski As napisao: – Smrtni udarac od Portugala’.

Ipak, u celoj priči postoji i dobra vest. Španci su jako podbacili u prijateljskim mečevima, ali su u kvalifikacijama za Euro 2012. godine dobili sve tri utakmice koje su igrali (Škotsku i Lihtenštajn u gostima, Litvaniju kod kuće), te predvode kvalifikacionu I grupu s maksimalnim učinkom od 9 bodova…

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Meksiko pobedio Francusku