Alfio Basile: Mesi nikada neće biti vođa Argentine

Lionel Mesi po mnogim sudovima je već godinama najbolji ili jedan od najboljih svetskih fudbalera. S Barselonom je Mesi osvojio sve, ali teg na leđima koji ga pritišće su reprezentativni rezultati.

S Argentinom je Mesi osvojio samo zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, ali na svetskim prvenstvima, kao i na Copa Americi, nema opipljivih dokaza da je Mesi „fudbalski genijalac“.

Povezana vest:  Nikolić: Sve sam uradio u skladu sa zakonom

U Argentini ima mnogo onih koji zbog toga ne vole, niti ne cene dovoljno Mesija, a u svojim izjavama je donekle takav i legendarni argentinski trener i fudbaler Alfio Basile, popularni „Coco“.

-Mesi je fenomenalan, nema uopšte govora o tome. Ali, i karakter čini fudbalera, a Mesi nije rođen da bude vođa. Zato po mom sudu nikada neće moći da bude vođa u argentinskoj reprezentaciji – rekao je čovek koji je 1994. godine vodio Argentinu na SP-u u Sjedinjenim Državama, te je u svlačionici tada imao najbolju argentinsku ekipu u poslednja dva desetleća (Maradona, Kaniđa, Batistuta, Redondo, Ruđeri…). Ali, do kraja verovatno nije došao zbog suspenzije Maradone koji je pao na antidoping kontroli.

Povezana vest:  Zvezda suspendovala Mijailovića

-Ipak, verujem u sadašnju Argentinu zbog jednog čoveka. Nije to Mesi, već selektor Serđio Batista i pun je pogodak nacionalnog saveza što je produžio ugovor s njim – završio je „Coco“.