zak_rog_i_divacDivac i Rog obišli učesnike „Eko olimpijade“

 

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žak Rog i prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac obišli su danas učesnike „Eko olimpijade“, koja se održava na terenima Gemaksa u Beogradu, poručivši učesnicima da pokušaju zajedno da naprave lepšu budućnost.

-Naša generacija je mnogo uprljala ovu zemlju, a na vama je da nas naučite kako može lepše da se živi – rekao je Divac burno pozdravljen od zadivljenih mališana.

Povezana vest:  Ričard Karion: Moramo da slušamo glas naroda

On je pozvao najmlađe sportiste u Srbiji da brižno čuvaju životnu sredinu, da poštuju pravila fer-pleja i da ne podlegnu iskušenju korišćenja dopinga.

-Lepo bi bilo da poštujete roditelje i komšije i da uvek budete primer dobrog ponašanja – istakao je prvi čovek OKS koji ove godine proslavlja vredan jubilej – vek postojanja.

Predsednik MOK-a pozdravio je mlade takmičare, učesnike završnice „Eko olimpijade“, i naglasio da ukoliko žele da budu sportske veličine kao Divac moraju da ispune četiri uslova.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Finansijski spor pred Sudom za arbitražu u sportu?

-Najpre morate naporno da trenirate. Zatim sledi poštovanje pravila igre. Veoma bitan uslov je negovanje zdrave životne sredine, a na kraju dolazi dobra zabava – zaključio je Rog.

PHOTO: ataimages.rs