murnjo_konferencijaMurinjo: Doživeo sam najveći poraz u karijeri

 

Real je na Nou Kampu osramoćen u najglamuroznijem derbiju na svetu. Barselona je 209. El Clasicu slavila s ogromnih 5:0 i preuzela prvo mesto na tabeli. Gotovo 100 hiljada ljudi u Barseloninom fudbalskom hramu su bili svedoci Barselonine nedodirljivosti u o mečevima protiv Reala koja traje 936 dana. Toliko su, naime, fudbaleri Kraljevskog kluba čekali na pobedu protiv Katalonaca. Čekaće i dalje jer ono što su pokazali nije zavredelo ništa drugo nego uverljiv poraz.

Povezana vest:  Tomić: Ponosan sam na svoj rad u Partizanu

Bio je to najveći poraz u karijeri Žoza Murinja.

-Da li smo se osramotili? Ne bih rekao, ali lično sam doživeo najveći poraz u karijeri. Nikada niko ekipu koju vodim nije pobedio s 5:0. Ali, ovo je poraz koji je lako probavljiv, on ne nosi nikakve posledice. Jasno da smo tužni zbog rezultata, međutim, nema gorčine u ustima. Ovo je poraz, ali nije poniženje. Igrali smo jako loše. Večeras nismo ništa dobro uradili. Ali, sad je gotovo. Barselona nam beži dva boda, a ne dvadeset i moramo nastaviti da se borimo – rekao je trener Reala.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Nani izostao sa SP-a zbog dopinga, ne zbog povrede

Ćabi Alonso kaže da uprkos bolnom porazu ništa nije gotovo.

-Nismo ovo očekivali, ali ostalo je još puno do kraja i ništa nije gotovo. Brzo su nam dali prvi gol, a onda je usledeo i drugi. Bilo je jako teško, a mi nismo igrali dobro. Moramo naučiti iz greški koje smo napravili – rekao je Alonso.

Povezana vest:  Partizan u Subotici, Zvezda dočekuje Čukarički

David Vilja nije mogao da zamisli bolje veče. Dao je dva gola.

-Jako važna pobeda. Više smo je želeli i na kraju smo uspeli u tome. I teško je zamisliti bolji način na koji smo mogli da je ostvarimo. Više od ovoga se ne može tražiti. Igrali smo dobro i uživali u utakmici. Sasvim smo nadigrali Real na sredini terena. Moramo nastaviti da treniramo, tek je novembar. Imamo prednost, ali moramo nastaviti da pobeđujemo –  rekao je napadač Barse.