Utakmicom između fudbalera Mladosti i Proletera u Lučanima večeras startuje 3. kolo Superlige Srbije, u kome još vicešampion Radnički u Nišu čeka novajliju Javor, a Partizan ekipu Mačve.

Nišlije su posle poraza na „Marakani“ od Crvene zvezde (2:0) prošlog vikenda na subotnjem testu protiv Javora, koji je odmarao dve nedelje jer mu je odložen meč sa Partizanom.

Radnički i dalje traži zalet nakon lošeg starta sezone i neočekivane eliminacije od estonske Flore, a gosti iz Ivanjice prvi bod od povratka u najjači rang srpskog fudbala.

Povezana vest:  141. DERBI, Vladimir Volkov: Derbi je specifičan!

Dan kasnije, u Humsku na meč sa Partizanom dolazi Mačva i to bez prisustva gledalaca na stadionu zbog kazne crno-belima iz finiša prošle sezone.

Izabranici Sava Miloševića žele novi trijumf posle dva u nizu protiv velškog Kohans Kija kako bi u dobrom raspoloženju dočekali prvi duel sa Malatijom u Beogradu u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Vredi istaći i da su prethodna dva gostovanja Mačve u Humskoj bila veoma upečatljiva, prvi zbog visoke pobede Partizana (6:1), a drugi zbog velikog snega i utakmice na granici regularnosti (0:0)…

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Zvezda na trećeligaša Slogu u najjačem sastavu

Od ostalih mečeva u istom kolu izdvajaju se između Vojvodine i Rada, Radnik ide na Banovo brdo Čukaričkom, kao i lokalni derbi Spartaka i TSC-a iz Bačke Topole u Subotici.

Utakmica Voždovac – Crvena zvezda je odložena kako bi se aktuelni prvak bolje spremio za duel sa Kopenhagenom u sredu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Raspored utakmica, večeras: Mladost – Proleter (20 sata). Sutra: Inđija – Napredak (17), Radnički Niš – Javor (20), Vojvodina – Rad (20). Nedelja: Čukarički – Radnik (20), Partizan – Mačva (20), Spartak – TSC (20).

Povezana vest:  Solskjer: Gigs ima potencijal da nasledi Fergusona

Tabela: TSC 6 bodova, Vojvodina 6, Crvena zvezda 6, Radnik 3, Radnički 3, Partizan 3 (-1), Čukarički 3 (-1), Mladost 3, Spartak 3, Voždovac 1, Inđija 1, Mačva 1, Proleter 1, Rad 0 (-1), Javor 0 (-1), Napredak 0.