Trener Crvene zvezde Vladan Milojević istakao je da će se u dogovoru sa članovima iz stručnog štaba doneti odluku o glasanju za najboljeg fudbalera UEFA iz prošle sezone u konkurenciji Virdžila van Dajka, Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, ali i da se ne slaže po kriterijumu da defanzivci i napadači budu u „istom košu“.

Milojević, u društvu 80 trenera prošlosezonski učesnika Lige šampiona i Lige Evrope, ima pravo glasa, ali kako je priznao do sada nije razmišljao o tome.

Povezana vest:  Stojanović: Nisam zadovoljan, previše smo grešili

„Moram da se konsultujem sa saradnicima jer imaju više informacija. Ne znam za koga bih glasao. Razdvojio bih to, glasanje za najboljeg defanzivca, vezistu i napadača. Ovako je kao u basketu, ne može da se meri centar i plej. Jako je teško odabrati, neka budu sva trojica“, rekao je Milojević na konferenciji za medije pred meč sa Spartakom u Superligi.

Povezana vest:  Platini najavio žalbu na odluku o suspenziji

On je objasnio da su Mesi i Ronaldo, dobitnici pet Zlatnih lopti, ipak popularniji od van Dajka i ostalih igrača na „povučenijim“ pozicijama.

„Mesi i Ronaldo su kod nas fenomenalni igrači, godinama unazad pokazuju da vrhunski nivo. Opet, imao sam prilike da vodim ekipu protiv Van Dajka, sjajnog defanzivca. Neke stvari u životu ne mogu da se mere. Napadači daju golove, navijači ih vole i najpopularniji su. Defanzivac 90 minuta dobar posao radi i pogreši kod gola, onda ne leži navijačima, a napadač postigne gol u produžecima, a pre toga nista ne uradi i bude heroj“, objasnio je Milojević.

Povezana vest:  Vignjević: Moraćemo da zaustavimo kontranapade Javora

Odluka o nasledniku Luke Modrića sa titulom najboljeg fudbalera Evrope biće doneta 29. avgusta na žrebu za Ligu šampiona u Monaku.