Fudbaleri Kristal Palasa pobedili su danas u gostima Mančester junajted sa 2:1 u trećem kolu engleske Premijer lige.

Kristal Palasu je ovo prvi trijumf u sezoni, posle poraza u prethodnom i remija u prvom kolu.

Gosti iz Londona poveli su u 32. minutu iz prve prilike i to posle jedne dubinske lopte. Džefri Šlup je nadskočio Lindelefa i spustio loptu Džordanu Ajuu, koji je izašao sam ispred Davida De Hee i rutinski ga savladao.

Mančester junajted je i posle primljenog gola pritiskao rivala, pokušavao da dođe do preokreta. Prvo je idealnu priliku za izjednačenje imao Markus Rašford u 69. minutu iz jedanaesterca koji je skrivio Luka Milivojević, ali je Englez pogodio stativu.

Povezana vest:  FK Vojvodina: Krivične prijave protiv bivših rukovodilaca

Delovalo je da će ekipa Ole Gunara Solšera ipak uspeti da izbegne poraz posle gola Danijela Džejmsa u 89. minutu, ali je Patrik Van Anholt u 93. posle kontranapada doneo trijumf Kristal Palasu.

Junajted i Kristal Palas posle tri meča imaju po četiri boda.

Vest Hem je takođe na gostovanju došao do prve pobede u sezoni, trijumfovavši sa 3:1 protiv Votforda.

Povezana vest:  Alegri o Ronaldinju: Milan neće zadržavati nikoga protiv njegove volje

Golove za Vest Hem postigli su Mark Nobl u trećem minutu iz penala i Sebastijan Aler u 54. i 73, dok je strelac jedinog pogotka za Votford bio Andre Grej u 17.

Votford je tako pretpeo treći poraz u sezoni, pa je na začelju bez bodova, dok Vest Hem ima četiri boda.

Fudbaleri Sautemptona pobedili su gostima Brajton sa 2:0. Prvu pobedu Sautemptonu u novoj sezoni doneli su Musa Đenepo i Nejtan Redmond.

Povezana vest:  Turska predala kandidaturu za EP 2020.

Brajton nakon ovog kola ima četiri boda, a Sautempton tri.

Pobedu u gostima upisao je i Lester koji je sa 2:1 bio bolji od Šefilda. Lester posle tri kola ima pet bodova, a Šefild bod manje.

Lester je poveo u 38. minutu golom Džejmija Vardija, izjednačio je Oliver Mekbarni u 62, a konačan rezultat postavio je Harvi Barns osam minuta kasnije.

PHOTO: www.cpfc.co.uk