Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumabaković posle poraza od Portugalije 4:2 izjavio je da će se ekipa boriti za plasman na EURO sve dok je matematički u igri, ali da će to baš da bude teško.

„Matematički još nismo ispalo, borićemo se do kraja. Očekivali smo više večeras, ali naišli smo na jednu ekipu koja je maestralna, sa sjajnim pojedincima koji mogu da reše utakmicu. Tražićemo našu šansu i čekati ostale rezultate. Takva je grupa gde protiv ovakve Portugalije i Ukrajine je teško nešto očekivati, ali dok je matematika tu treba se boriti“, rekao je Tumbaković na konferenciji za medije.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP, Prvak Evrope izgubio, Francuskoj samo bod proriv Belorusije

Ukoliko do kraja kvalifikacuja ne bude među prva dva tima srpski tim ima još jednu šansu – baraž iz Lige nacija na proleće.

Tumbaković je istakao da nije dobro što je ekipa opet primila mnogo golova.

„Treba eliminisati greške. To je ipak proces, ali dobro je što smo dali dva. Ipak, rival je odličan, nije to samo Ronaldo ili Bernardo Silva. Snaga njihova se najbolje vidi kad se pogleda ko je ulazio sa klupe“.

Povezana vest:  Bernstin: Najbolje ponoviti kandidaturu za domaćina SP 2022

On je istakao da ne može da priča i nedosuđenom penalu za Srbiju i ofsajdu Ronalda kod trećeg gola.

„Ne mogu da pričam jer nisam video snimak, ali je interesantno kad god smo „prišli“ onu su napravili razliku. Ne komentarišem nikad suđenje, pogotovo što je jedan od najboljih u pitanju, ali je bilo jasno da se selekcija Portugalije vrlo lagodno osećala ovde kod nas“, istakao je Tumbaković.

Povezana vest:  Mesi: Želim da se odužim Barseloni

PHOTO: ATA Images