Alex_FergusonFerguson: Zaslužili smo pobedu, Venger: Mančester se odlično branio

 

Pobedom nad Arsenalom od 1:0 u derbiju 17. kola Premijer lige fudbaleri Mančester Junajteda izbili su na vrh tabele sa dva boda prednosti nad topdžijama i utakmicom manje. Gol odluke postigao je Park Ji-Sung u 41. minuti, a Crveni đavoli imali su priliku i za uverljiviju pobedu, ali je Vejn Runi u 73. minuti iz jedanaesterca pucao visoko preko gola.

Povezana vest:  Sportski magazin Kicker izabrao Bastijana Švajnštajgera za osobu godine

-Morali smo odigrati dobro. U ovakvim velikim utakmicama želite da odigrate dobro. Mi smo to učinili, posebno u prvom delu i zaslužili smo pobedu. Arsenal nas je u drugom delu malo pritisnuo pozadi, ali nije uspeo da stvoriti puno prilika – rekao je menadžer Mančestera Aleks Ferguson.

-Bio je to za njega neuobičjni penal. Obično drži loptu nisko dole i ne sećam se da je ikad pucao preko prečke. Promašaj je dao Arsenalu krila, ali mi smo u obrani odigrali fantastično, apsolutno neverovatno. Sada nas čeka teška utakmica protiv Čelzija u nedelju i moramo se na nju skoncentrisati. Naša forma raste i ako nastavimo ovako da igramo, imaćemo dobre šanse – dodao je škotski strateg.

Povezana vest:  FIFA razmatra žalbu Santosa na transfer Nejmara

Sa druge strane, Arsenalov strateg Arsen Venger posle utakmice je komentarisao:

-Dali smo sve od sebe. Obe ekipe bile su jako dobro organizovane i igralo se intenzivno na jako lošem terenu. Naše tehničke kvalitete trpele su zbog lošeg terena i zato naša dodavanja nisu bila dovoljno brza i oštra. Izgubili smo utakmicu, šta da kažem. Moram odati priznanje defanzivnim kvalitetama Mančester Junajteda koji se jako dobro branio. Mi smo dali sve od sebe i pokušali da stvorimo prilike, ali nismo uspeli u punoj meri.

Povezana vest:  Vesli Snajder: Mi ne igramo kao Barselona, već kao Holandija