subotica (2)Policija štitila Subotičane koji su se izjasnili protiv Tomislava Karadžića

 

 

Fan klub fudbalske reprezentacija Srbije „Orlovi“ nastavio je u Subotici akciju „Fudbalska sablja Srbije“ u kojoj skuplja potpise građana protiv predsednika „Fudbalskog saveza Srbije“ Tomislava Karadžića i rukovodstva nacionalne fudbalske organizacije.

 

Pošto je Subotica grad u kome živi predsednik FSS Karadžić, postojao je opravdani strah da bi neko blizak njemu mogao da napravi incident i spreči građane kojima je dobrobit domaćeg fudbala u srcu da se izjasne, pa je čitava akcija sprovedena uz dosad nezapamćene mere opreza barem kada su slični događaji u pitanju. Tako je čak osam policajaca neprestano dežuralo pored punkta na kome su Subotičani imali priliku da svom sugrađaninu potpisom jasno kažu šta misle o njegovom dosadašnjem radu i upute mu poruku da je vreme da ode sa funkcije.

Povezana vest:  Alfa BK univerzitet uručuje stipendije šampionima sveta

 

– Svaka vam čast na hrabrosti da dođete ovde. Ovo je ipak Toletov grad, i niko dosad nije smeo da pokrene bilo šta protiv njega – bile su samo neke od reakcija građana koji su potpisivali peticiju.

 

Na svu sreću, sve je proteklo bez incidenata pa su tako stotine građana grada na severu Vojvodine mogli da se priključe akciji koja je već promovisana u više od deset gradova a nastaviće se i dalje uprkos pritiscima sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Povezana vest:  VBA doveo dva pojačanja